zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesEerste Divisie | Polonaise in Breda, pijnlijke avond voor De Gier en...

Eerste Divisie | Polonaise in Breda, pijnlijke avond voor De Gier en barre terugreis Roda JC

Het is een tijd geleden dat men in Breda weer zo uitbundig van een voetbalfeest kon genieten. NAC is het seizoen echter uitstekend gestart en is lijstaanvoerder. Zorgen zijn er nu reeds voor Roda JC.

4-0 ruststand
Zo teleurstellend als vorig seizoen verliep, zo euforisch is men in Breda deze jaargang. Na twee speelrondes is NAC al flink op stoom. Helmond Sport werd voor de pauze van het veld geblazen en zocht met een 4-0 achterstand de kleedkamer op. Na de pauze nam NAC gas terug, wat leidde tot een 5-1 eindstand.

Eagles diep in het rood
De rode kaart voor Eagles-speler Donny van Iperen was het breekpunt in Leeuwarden. Cambuur stond op dat moment al met 2-0 voor toen Van Iperen zijn (terechte) tweede gele kaart kreeg en Robert Mühren mocht aanleggen voor de 3-0 vanaf 11 meter. Terwijl Go Ahead-coach Jack de Gier er tegen zijn oude club de smoor in had, verhoogde Cambuur de feestvreugde die eindigde bij 5-0.

Voorkomen blamage in Almere
Almere City FC leek een eenvoudige avond tegemoet te gaan toen het al na 12 minuten spelen op 2-0 voorsprong kwam. De Almeerders blijken echter een hardnekkige keepersvloek te hebben. Wederom zagen de toeschouwers een flinke ketser, ditmaal van Joshua Smits. Hij liet een vrije trap van Joel Piroe, mogelijk spoedig op huurbasis naar Sparta, door zijn handen glippen. Jong PSV maakte daarna zelfs nog gelijk, maar Thomas Verheyd schonk City FC alsnog de zege in de laatste wedstrijd voor de stadionverbouwing van de Flevolandse club.

Roda JC diep door de ondergrens
Het lijkt wederom niet het seizoen te gaan worden van Roda JC. De noodlijdende Limburgers gingen op bezoek bij het FC Volendam van Wim Jonk hard onderuit. Bij rust keek Roda al tegen een schier onmogelijke 3-0 achterstand aan. Eindstand werd 4-0, omdat de gasten ook na de pauze een belabberde indruk maakten.

De uitslagen:
NAC – Helmond Sport 4-0
Cambuur – Go Ahead Eagles 5-0
Almere City FC – Jong PSV 3-2
FC Volendam – Roda JC 4-0

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD