Volg ons

Eerste Divisie

Eerste Divisie | NEC ontsnapt in blessuretijd aan nederlaag tegen Jong Ajax, Excelsior en Jong FC Utrecht boeken zege

Eerste Divisie | NEC ontsnapt in blessuretijd aan nederlaag tegen Jong Ajax, Excelsior en Jong FC Utrecht boeken zege

NEC leek maandagavond op sportpark De Toekomst op weg naar de tweede nederlaag op rij in de Eerste Divisie, maar in de extra tijd wist Josef Kvida alsnog de 3-3 op het scorebord te plaatsen. Excelsior won de uitwedstrijd tegen Jong AZ (1-2) en het beloftenteam van FC Utrecht was in eigen huis te sterk voor TOP Oss (2-1).

Jong Ajax – NEC
Het breekpunt van de wedstrijd in Amsterdam was de strafschop die door de dienstdoende arbiter in de laatste minuut van de officiële speeltijd toegekend werd aan Jong Ajax. Op dat moment stond er een stand van 3-2 op het bord en ging Victor Jensen achter de bal staan. Zijn inzet werd echter gestopt door doelman Mattijs Branderhorst. In plaats van een veilige 4-2 werd het dus even later 3-3 door Kvida waardoor beiden ploegen na twee gespeelde wedstrijden hun eerste punt wisten te veroveren.

Jong AZ – Excelsior
De Rotterdamse ploeg uit Kralingen wist ook de tweede wedstrijden winnend af te sluiten. Door doelpunten van Thomas Verhaar en Jeffrey Fortes won men met 1-2 van het talententeam van AZ.

Jong FC Utrecht – TOP Oss
De Brabanders wisten de goede start van het seizoen geen gewenst gevolg te geven in Utrecht. De thuisploeg mocht met een stand van 2-0 van de pauze genieten en wisten de drie punten later ook binnen te slepen. Voor TOP Oss wist Cas Peters het net van de tegenstander te vinden, maar dat bleek onvoldoende voor één punt (2-1).

De uitslagen:
Jong Ajax – NEC 3-3
Jong AZ – Excelsior 1-2
Jong FC Utrecht – TOP Oss 2-1

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie