zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieEerste Divisie | Kallon scoort vier keer voor Cambuur, Go Ahead eenvoudig...

Eerste Divisie | Kallon scoort vier keer voor Cambuur, Go Ahead eenvoudig langs FC Volendam

Zo scoor je ruim 500 minuten niet, zo maak je er vier op één avond. Het gaat op voor Cambuur-aanvaller Issa Kallon, die het op zijn heupen had tegen een zwak TOP Oss. Go Ahead Eagles won comfortabel van FC Volendam.

FC Volendam worstelt al een paar weken met haar vorm. De ploeg van coach Wim Jonk voetbalt aardig, maar pakte uit de laatste drie duels slechts één punt. In de Adelaarshorst begon Volendam lang niet verkeerd, maar was het wel Go Ahead Eagles dat via Elmo Lieftink aan de leiding kwam: 1-0. Na rust brak het Volendamse verzet al snel toen Fred Ngombo en Martijn Berden de Eagles aan een 3-0 voorsprong hielpen. Dat was tevens de eindstand.

MVV Maastricht draait dit seizoen nog niet echt florissant en tegen Excelsior riep het de ellende enigszins over zichzelf af doordat Sherman Martina kort na rust zijn tweede gele kaart kreeg. Er volgde een ware Rotterdamse belegering op het MVV-doel, maar gescoord werd er uiteindelijk niet in de Geusselt. Ook bij FC Den Bosch tegen Roda JC werd niet gescoord, al was het duel best aardig om te zien.

Cambuur kende een veelbelovende start. Issa Kallon, meer dan een jaar niet scorend, wist eindelijk weer het net te vinden. Op slag van rust maakte Robert Mühren er 2-0 van na matig verdedigend werk bij TOP Oss. Kort na rust maakte Kallon bovendien zijn tweede na een pass van Ragnar Oratmangoen: 3-0. Het zou ontegenzeggelijk de avond van Kallon worden, want de aanvaller maakte ook zijn derde, de 4-0 voor Cambuur. En alsof dat nog niet genoeg was, maakte de oud-speler van FC Utrecht ook de 5-0. In blessuretijd redde Lars Rutten de eer namens TOP.

Op een weinig inspirerend sportpark Zoudenbalch kende De Graafschap een teleurstellende eerste helft. De Superboeren zagen het dit seizoen verrassend sterke Jong FC Utrecht na ruim een half uur aan de leiding komen via een benutte strafschop van Jonas Arweiler. Na de pauze bracht Mo Hamdaoui de stand echter weer in evenwicht: 1-1. In het slot van het duel leken de jonge Domstedelingen alsnog de zege te pakken toen Arweiler zijn tweede scoorde, maar in blessuretijd maakte Branco van den Boomen gelijk namens de Superboeren.

Lange tijd kabbelde het duel tussen FC Dordrecht en Helmond Sport voort. Tot Dean Koolhof de bezoekers halverwege de tweede helft plotseling van dichtbij aan de leiding bracht. Niet lang daarna kwam Helmond zelfs op 0-2 na een doelpunt waarbij niet helemaal duidelijk was wie de bal nou het laatst van richting veranderde: Helmond-middenvelder Orhan Dzepar of Dordrechter Thomas Kok. Met nog een minuut of 7 te spelen maakte FC Dordrecht het duel weer spannend doordat invaller Jordy Wehrmann de 1-2 scoorde. De thuisploeg zette nog wel aan, maar de gelijkmaker viel niet meer: 1-2.

Jong AZ – Jong Ajax eindigde in 3-2, onder andere dankzij twee treffers van Des Kunst, die in de punt mocht starten bij Jong AZ omdat Ferdy Druijff dit weekend zijn kans krijgt in de basis van AZ.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD