maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste Divisie'Eerste Divisie is een geweldige leerschool'

‘Eerste Divisie is een geweldige leerschool’

Art Langeler ziet de instroming van Jong PSV in de Jupiler League als een belangrijke stap voor de ontwikkeling van de PSV-jeugd. Dat zegt hij in zijn afscheidsinterview in het Eindhovens Dagblad. Langeler gaat komende zomer aan de slag als coach van Jong Oranje.

,,PSV had een traditie waarin alleen de écht grote talenten doorbraken en wilde meer rendement uit de opleiding halen. Het niveau van de jeugdelftallen moest flink omhoog. De eerste divisie voor Jong PSV was wat dat betreft een geweldige leerschool”, vertelt de oud-coach van PEC Zwolle, die sinds 2013 bij PSV werkte.

,,Ik kan me herinneren dat we het eerste jaar in de eerste divisie een keer met 5-0 bij De Graafschap op de kont kregen. Duizenden fanatieke thuisfans op de tribunes, twee rode kaarten in de slotfase, zes huilende spelers in de kleedkamer. Dit hadden ze nog nooit meegemaakt. Die veegpartij bij De Graafschap was voor ons en met name ook de spelers een geweldige eye-opener. Kansloos met 5-0 verliezen bij een club waar ze zelf nooit wilden of dachten te gaan spelen, met een carrière bij PSV in hun hoofd. Maar zo goed waren ze dus helemaal niet. Dit was de best denkbare leerschool”, besluit Langeler.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD