Volg ons

Eerste Divisie

Eerste Divisie: Helmond Sport heeft slechtste start ooit, FC Eindhoven wint bij Dordrecht

Eerste Divisie: Helmond Sport heeft slechtste start ooit, FC Eindhoven wint bij Dordrecht

Nooit eerder kende Helmond Sport zo’n dramatische seizoensstart. Door de 0-2 nederlaag tegen RKC wist de ploeg van Robbie Alflen nu veertien duels op rij niet te winnen. FC Eindhoven won bij FC Dordrecht, terwijl Cambuur gelijkspeelde tegen FC Volendam.

De gifbeker van Helmond Sport is nog altijd niet leeg. Toch was het wel Helmond dat sterk van start ging en meerdere grote kansen kreeg. RKC toonde zich echter effectiever en sloeg in kort tijdbestek tweemaal toe via Ezra Walian en Darren Maatsen. Na de pauze moest RKC verder met tien man vanwege een rode kaart voor Walian die een elleboog zou hebben uitgedeeld. Ook met een man meer wist Helmond niet te scoren, Tibeau Swinnen raakte wel de lat.

FC Eindhoven kende dit seizoen nog wel eens moeite met scoren maar aan de Krommedijk zat het de ploeg van David Nascimento op dat vlak mee. Elisha Sam tekende tegen FC Dordrecht voor de 0-1, Karim Essikal zorgde met een van richting veranderd afstandsschot voor de 0-2 en aanvoerder Branco van den Boomen nam de 0-3 voor zijn rekening.

Na een beginfase waarin Cambuur de bovenliggende partij was, nam FC Volendam al snel de regie over. Na twee ‘waarschuwingen’ was het na een kwartier dan raak: Nick Doodeman passeerde Xavier Mous en schoot de bal in een leeg doel. Vlak voor rust werd het gelijk door een benutte strafschop van Kevin van Kippersluis. Na rust gingen de Leeuwarders op jacht naar de voorsprong. Robbert Schilder raakte uit een vrije bal de paal. Aan de andere kant was Visser dichtbij een hernieuwde Volendamse voorsprong, maar doelman Mous was alert. Diep in de slotfase kreeg Justin Mathieu een grote kans om de Friezen alsnog de zege te schenken, maar het bleef bij 1-1.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie