Volg ons

Eerste Divisie

EERSTE DIVISIE: FC Volendam niet langs Telstar, overwinningen voor NEC, De Graafschap en FC Dordrecht

EERSTE DIVISIE: FC Volendam niet langs Telstar, overwinningen voor NEC, De Graafschap en FC Dordrecht

FC Volendam verspeelde vrijdagavond punten in de strijd om promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer/coach Wim Jonk kwam niet verder dan een puntendeling tegen Telstar (1-1). De Graafschap won van Roda JC (2-0) en NEC was met exact dezelfde cijfers te sterk voor Helmond Sport. FC Dordrecht won de uitwedstrijd tegen TOP Oss (1-3). 

FC Volendam kende een uitstekende start van de wedstrijd tegen Telstar. Na vier minuten spelen kwam de thuisploeg al aan de leiding al had men daar wel de hulp van de tegenstander bij nodig. Pattynama gleed de bal op aangeven van Van de Ven namelijk in zijn eigen doel (1-0). Na 34 minuten spelen kwam Telstar weer naast de tegenstander, als doelpuntenmaker werd Plet op het wedstrijdformulier geplaatst.

Na iets meer dan een uur spelen in Doetinchem kwam De Graafschap aan de leiding tegen Roda JC. Invaller Hamdaoui schoot raak in de korte hoek (1-0). Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd bepaalde Callum Slattery de eindstand op 2-0.

NEC kwam na 35 minuten voetbal aan de leiding door een treffer van Van Landschoot (1-0). Kort na de pauze was het Flemming die de voorsprong wist te verdubbelen (2-0) in het voordeel van de ploeg uit Nijmegen tegen Helmond Sport.

In de achtste minuut kwam FC Dordrecht aan de leiding in Brabant. Denzell Gravenberch haalde uit vanaf de rand van het strafschopgebied en zag de bal in het doel verdwijnen (0-1). Viert minuten later leek de uitspelende formatie de voorsprong te verdubbelen toen Kevin Vermeulen Perquis uit wist te spelen, maar zijn inzet voor het lege doel verdween naast het doel, dit tot ontsteltenis van alles en iedereen bij FC Dordrecht. Nog net binnen het half uur stelde TOP Oss orde op zaken door een intikker van der Heiden, de aanvaller was alert bij een rebound (1-1). Het gejuich was nog niet voorbij of er stond al weer 1-2 op het scorebord. Nu was het Vermeulen die de bal binnenkopte (1-2). Nog voor de pauze werd het ook nog 1-3, Gravenberch haalde van grote afstand verwoestend uit en maakte daarmee zijn tweede treffer van de avond.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie