zaterdag, maart 6, 2021
Home Competities Eerste Divisie Eerste Divisie | FC Twente laat Sparta kansloos op Het Kasteel, uitoverwinningen...

Eerste Divisie | FC Twente laat Sparta kansloos op Het Kasteel, uitoverwinningen voor RKC, MVV en FC Dordrecht

FC Twente boekte vrijdagavond een eenvoudige zege op Sparta in Rotterdam (0-3). De lijstaanvoerder maakte een sterke indruk en liep door puntenverlies van concurrent FC Den Bosch uit naar een voorsprong van zes punten. RKC Waalwijk won in Velsen van Telstar (0-3) en MVV was in Oss te sterk voor TOP (1-3). FC Dordrecht wist in de absolute slotfase een achterstand tegen Helmond Sport weg te werken en mocht met drie punten huiswaarts (1-2). 

- Advertentie -

Sparta – FC Twente
De eerste grote kans van de wedstrijd kwam op naam van FC Twente. Een combinatie tussen Boere en Aitor Cantalapiedra stelde laatstgenoemde in de gelegenheid om alleen af te gaan op doelman Kortsmit van Sparta. Laatstgenoemde wist het boogballetje ternauwernood tot corner te verwerken. FC Twente bleef na deze kans sterker en het wachten was op een doelpunt van de koploper uit de Eerste Divisie. De Rotterdammers wisten enkele keren op miraculeuze wijze te ontsnappen aan een tegentreffer. In de 21ste minuut wees scheidsrechter Gözübüyük tot ontsteltenis van alles en iedereen met een Sparta-hart naar de penaltystip. Dit terwijl het er toch de schijn van had dat de overtreding buiten het zestienmetergebied werd gemaakt. Boere miste het buitenkansje niet en plaatste de 0-1 op het scorebord. Net voor de pauze leek FC Twente de wedstrijd te beslissen. Een vrije trap kwam terecht bij Peet Bijen die de bal binnen werkte, hierbij zag Kortsmit er niet echt goed uit (0-2). Vroeg in de tweede helft was Oosterwijk dichtbij de 0-3, maar de paal stond de treffer in de weg. Even later was Boere trefzeker, Hamdaoui gaf de bal voor vanaf de rechterzijde van het veld en de spits gaf het laatste beslissende zetje. In het vervolg van de wedstrijd was FC Twente sterker dan Sparta waardoor de overwinning geen moment meer in gevaar kwam.

Telstar – RKC Waalwijk
Na iets meer dan een uur spelen kwamen de gasten uit Waalwijk aan de leiding door een doelpunt van Daan Rienstra (0-1). Doelpunten van Darren Maatsen en Dylan Seys betekende de eindstand van 0-3 in het voordeel van de Waalwijkers.

TOP Oss – MVV
De Maastrichtenaren kwamen na 23 minuten spelen aan de leiding. Marnick Vermijl kopte de bal na een goed genomen hoekschop in de hoek van het doel (0-1). In de 61ste minuut kwam TOP Oss weer naast MVV. Bryan Smeets kreeg de bal voor zijn voeten en werkte deze binnen (1-1). Negen minuten later was het weer raak. MVV kwam weer aan de leiding, maar het had over geluk niets te klagen. Een voorzet van Joeri Schroijen vloog zomaar het doel in van de tegenstander (1-2). Invaller Koen Kostons bepaalde de eindstand op 1-3.

Helmond Sport – FC Dordrecht
In de dertiende minuut werd de score geopend door de thuisploeg. Arne Naudt wist een voorzet achter doelman Stoskovic te werken (1-0). Vier minuten voor het einde van de officiële speeltijd kwamen de gasten alsnog op gelijke hoogte met Helmond Sport. De assist was van Summerville en de treffer kwam op naam van Jeremy Cijntje (1-1). Op het moment van de tweede treffer van de avond speelde Helmond Sport al met één man minder. Tibeau Swinnen moest het veld verlaten nadat hij zijn tweede gele kaart van de avond kreeg. Waar iedereen dacht aan een puntendeling ging FC Dordrecht er alsnog met de volle buit vandoor. Zwarts was de held van de avond voor de uitspelende formatie (1-2).

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES