Volg ons

Derde Divisie

Duur puntenverlies UNA tegen Quick ’20, JVC haalt uit bij Blauw Geel ’38 en HSC’21 klopt Be Quick

Duur puntenverlies UNA tegen Quick ’20, JVC haalt uit bij Blauw Geel ’38 en HSC’21 klopt Be Quick

Nu de slotfase van de competitie nadert krijgen de koplopers het lastig. Deze keer was het weer de beurt aan UNA om punten te morsen. Op bezoek bij Quick’20 werd het 1-1. JVC Cuijk verkeert juist in een bloedvorm en was vandaag te sterk voor Blauw Geel’38. HSC’21 won in een spannend duel van Be Quick 1887: 3-2.

UNA – Quick’20 1-1
Koploper UNA liep tegen duur puntverlies aan op bezoek bij Quick’20. Daar waar UNA vaak in de slotfase de winst naar zich toetrok waren de rollen nu omgedraaid. De Oldenzalers maakten in de slotfase gelijk.

UNA kent een zeer moeizame fase in de competitie en die is nog niet voorbij. Lange tijd werd er niet gescoord op De Vondersweijde. Een kwartier voor tijd was het toch raak voor de koploper dat daardoor alsnog een belangrijke driepunter binnen dacht te slepen. Invaller Rob van Boekel leek het goudhaantje te worden. Daar dacht de thuisclub echter anders over en in de slotfase lukte het hen via Jeroen Visscher alsnog een punt uit het vuur te slepen.

Blauw Geel’38 – JVC Cuijk 1-5
De ploeg in vorm boekte ook zondag weer een riante overwinning. Op bezoek bij Blauw Geel’38 liep JVC Cuijk na rust uit naar een grote 5-1 zege.

In de eerste helft ging de wedstrijd lange tijd gelijk op met kansen aan beide zijden. Zeven minuten voor rust was het toch raak voor de bezoekers door een treffer van Rik Renierie. Kort na rust stonden beide partijen weer op gelijke hoogte. Sten van Vessem maakte de gelijkmaker. Het betekende niet dat de wedstrijd kantelde, want JVC Cuijk trok de wedstrijd daarna definitief naar zich toe. Door twee treffers kort na elkaar viel de wedstrijd in de plooi. Furkan Alakmak en opnieuw Rik Reninie troffen doel. Blauw Geel’38 speelde daarna alles of niets en het werd dat laatste. JVC Cuijk maakte gebruik van de ruimte en scoorde nog twee keer. Jordie van der Laan uit een strafschop en nogmaals Furkan Alakmak maakten het Cuijkse feestje compleet.

HSC’21 – Be Quick 1887 3-2
Door eeen 3-2 overwinning op Be Quick 1887 nam HSC’21 verder afstand van de degradatiezone. De Groningers zakken juist naar de laatste plaats. Het was een wedstrijd met twee totaal verschillende helften.

Voor rust was HSC’21 veruit de bovenliggende partij. De Haaksbergenaren bouwden een enorm veldoverwicht op en drukten dat ook uit in de score. Na een klein half uur opende Sjoerd Visschedijk de score en op slag van rust maakte Stef Ottink de tweede na een slimme vrije trap van Joost Screever. Na rust was het beeld totaal anders. Be Quick 1887 knokte zich terug in de wedstrijd en kwam halverwege de tweede helft op 2-1 door een treffer van Duane Tjen-A-Kwoei. Daarna waren er kansen aan beide kanten maar leek Tom ter Hogt vijf minuten voor tijd het duel te beslissen door de 3-1 binnen te tikken. Binnen een minuut was het echter weer 3-2 door Robert Talens. Het was daarna nog billen knijpen voor HSC’21 en Be Quick raakte in blessuretijd nog de paal, maar de punten bleven op Sportpark Scholtenhagen.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie