zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDure nederlaag TEC; doldwaas gelijkspel VVSB en GVVV

Dure nederlaag TEC; doldwaas gelijkspel VVSB en GVVV

TEC heeft bij directe concurrent Jong Vitesse dure punten laten liggen. Het werd op Papendal 3-1. VVSB en GVVV werkten een spektakelstuk af. Door een vroege rode kaart van VVSB leken de bezoekers de zege voor het grijpen te hebben. Uiteindelijk mocht GVVV tot twee keer toe blij zijn met een gelijkspel (3-3).

Jong Vitesse – TEC

De thuisploeg had opvallend genoeg voor dit midweekse duel geen spelers uit de A-selectie meegenomen en TEC wist de druk gelijk op te voeren. In het eerste kwartier waren er twee grote kansen, maar goals bleven nog uit. Daarop sloeg Vitesse wel toe. Een corner werd door Najah ingekopt voor 1-0. Op de counter viel ook bijna de tweede, waarop de druk van TEC toch resulteerde in de gelijkmaker. Daar was wel een eigen doelpunt voor nodig. Direct na de pauze ging het toch opnieuw mis voor TEC. Met een razendsnelle counter kwam Vitesse eruit en Osman haalde van afstand uit (2-1). In de slotfase werd het zelfs nog 3-1 voor Vitesse via Oude Kotte.

VVSB – GVVV

In de eerste minuten vloog de bal gelijk over beide doelen heen. Robin Mulder zag een afgeslagen corner geblokt, waarop Wilco den Hartog over schoot. Een slechte terugspeelbal gaf Guido Pauw aan de andere kant de mogelijkheid, maar ook hij schoot over. Rubin Valk pakte vervolgens ook nog een schot van Caifano Latupeirissa en GVVV-collega Johan Jansen keerde een schot van Tomas Tavilla. In de zeventiende minuut was het daarop wel raak. Fecuna gaf een afgemeten voorzet en De Rijk kopte binnen: 1-0. Richting het einde van de eerste helft herpakte GVVV zich en twee keer had Latupeirissa een grote kans. De goal bleef uit, maar daar kwam verandering in doordat Jelmer Vijlbrief hands maakte. Hij kreeg rood en GVVV een penalty. Roy Terschegget benutte dat buitenkansje voor 1-1.

Met een man meer leken de bezoekers na de pauze door te gaan drukken, maar een vernietigend schot van Peet van der Slot uit een vrije trap betekende 2-1. Vladimir Jozic kon de partij daarna zelfs beslissen. De bal ging op de stip doordat Laurens van der Voort in het strafschopgebied Tommy Bekooij onderuit haalde. De inzet vanaf elf meter van Jozic werd echter gestopt door Johan Jansen. Vier minuten later was het daarop 2-2 doordat Martin van Eck een afgeslagen voorzet wist af te ronden. Daarmee was het nog niet gelopen, want er volgde een doldwaze slotfase. Na een flinke bestorming van GVVV leek Bekooij alsnog voor de zege namens VVSB te zorgen. Geen minuut later tikte invaller Frank Tervoert een voorzet van Latupeirissa binnen voor 3-3.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD