woensdag, juli 6, 2022
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDramatische middag voor DVS'33 in Noordwijk, FC Lisse en ONS Sneek boeken...

Dramatische middag voor DVS’33 in Noordwijk, FC Lisse en ONS Sneek boeken zege

Noordwijk maakte zaterdagmiddag op het eigen sportpark gehakt van tegenstander DVS’33. De ploeg uit Ermelo ging met grote cijfers onderuit tegen de promovendus (5-0). FC Lisse wist een achterstand alsnog om te draaien naar een zege op Hoek (3-2). ONS Sneek, en Harkemase Boys wonnen respectievelijk van Eemdijk (0-1) en VVOG (4-1). DOVO en ODIN’59 deelden na een spectaculaire slotfase de punten (2-2). 

Noordwijk – DVS’33
De promovendus kwam uitstekend uit de startblokken. Na zes minuten spelen stond de 1-0 voorsprong al op het scorebord, er was veel onduidelijkheid over wie de treffer nu daadwerkelijk produceerde. Vier minuten later was het duidelijker, Tjeerd Westdijk pikte de bal op en schoot hard binnen (2-0). Noordwijk nam geen nas terug en na iets meer dan een kwartier spelen bepaalde Raies Roshanali de tussenstand op 3-0. Nog voor de pauze was het weer Westdijk die zijn derde en de vierde produceerde voor Noordwijk (4-0). In de 69ste minuut mocht Westdijk aanleggen voor zijn vierde treffer van de middag, de penalty wist hij echter niet te verzilveren. In de 87ste minuut werd de eindstand bepaald op 5-0. Invaller Van Staveren gaf de pass aan Sabir Achefay die af kon ronden.

FC Lisse – Hoek
In de zestiende minuut kwam Hoek op voorsprong door een doelpunt van Jonathan Constansia (0-1).  Lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong want in de negentiende minuut bekroonde Bert Koomen een fraaie solo met een treffer (1-1). Twee minuten na de gelijkmaker keek FC Lisse toch weer tegen een achterstand aan. Constansia tekende voor de 1-2. Na de pauze kwam de thuisploeg weer snel naast Hoek, een overtreding op Siali betekende een strafschop voor FC Lisse die ook benut werd door Siali (2-2). De thuisploeg kwam na 76 minuten aan de leiding door Bas Buimer (3-2).

Harkemase Boys – VVOG
Na iets minder dan een uur spelen mocht Jesse Renken aanleggen vanaf de strafschopstip. Hij liet de mooie kans op de openingstreffer niet liggen (1-0). Niet veel later stond ook a de 2-0 op het scorebord in Harkema, doelpuntenmaker was nu Jari Slot. In de 73ste minuut liep Harkemase Boys verder uit door een Slot (3-0). VVOG bleef vechten voor een goed resultaat en kwam na 78 minuten spelen weer een beetje terug in de wedstrijd, invaller Jeroen Buitenhuis was trefzeker (3-1). In de 82ste minuut bepaalde Robert Stelpstra de eindstand op 4-1.

Eemdijk – ONS Sneek
De twee ploegen leken na iets meer dan 45 minuten spelen de kleedkamer op te zoeken met de stand van 0-0. Niets was echter minder waar want Martijn Barto maakte kort voordat de arbiter floot voor het einde van de eerste helft de openingstreffer (0-1). De treffer van de man die op vrijdagavond nog officieel afscheid nam van SC Cambuur bleek na iets meer dan negentig minuten spelen de maker van de beslissende te zijn.

DOVO – ODIN’59
In Veenendaal was de wedstrijd slechts vijf minuten oud  toen de eerste treffer van de wedstrijd genoteerd kon worden. De uitspelende ploeg kwam op 0-1 door een intikker van Ahmed el Mahdi, dit na voorbereidend werk van Jordi Tiktak. In de zeventigste minuut was Joshua Patrick verantwoordelijk voor de gelijkmaker (1-1). In de blessuretijd leek DOVO met de drie punten het veld te kunnen verlaten nadat Nando Wormgoor de bal binnen werkte na een goed genomen hoekschop (2-1). Niets was echter minder waar want ODIN’59 kwam toch nog terug en sleepte er een punt uit, Thom de Vries was de gevierde man (2-2).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS