maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagDongen moet wijken voor villa's: "Waken voor De Meer-ArenA-verhaal"

Dongen moet wijken voor villa’s: “Waken voor De Meer-ArenA-verhaal”

Momenteel speelt VV Dongen nog aan de Procureurweg in Dongen, maar of dat in de toekomst nog net zo zal zijn is de grote vraag. Mogelijk moet de Derde Divisie-club binnenkort namelijk verhuizen. “Wij zitten natuurlijk midden in een woonwijk, het oude centrum. Er zijn mensen die daar heel erg graag mooie villa’s willen bouwen”, zo schetst trainer Ron Timmers tegenover TweedeDivisie.org.

Verouderd, maar wel charme

“Dat zijn ze momenteel aan het onderzoeken… en ik moet zeggen dat het op een gegeven moment natuurlijk ook wel allemaal wat verouderd raakt, het complex. Daartegenover staat echter weer dat het wel de charme heeft van een heerlijk veld met een gezellige tribune en een gezellige kantine.” Het standpunt van de club is dan ook: dat mag zeker niet komen te veranderen, en daar vecht men voor.

Vergelijking met Go Ahead Eagles

“Go Ahead Eagles, die oude Engelse stadions, noem het allemaal maar op. Iedereen die bij ons gevoetbald heeft zal het beamen: het is gewoon gezellig, midden in het dorp, de kantine puilt altijd uit. Ik denk dat er altijd wel zes- of zevenhonderd man zijn, waarvan er altijd nog wel een paar honderd tot laat blijven hangen. Dat komt ook omdat de mensen gewoon lopend, op het gemakkie, naar het voetbalveld komen, om jongens uit het dorp te zien spelen. Die binding wil de club koste wat kost behouden.”

Arena-verhaal

Timmers moet er niet aan denken dat hij straks naar een afgelegen gebied af moet reizen voor de wedstrijden van Dongen. “Dat klopt, dan heb je waarschijnlijk een schitterend mooi complex met kunstgrasvelden en van alles en nog wat, maar krijg je wel een beetje het De Meer-ArenA-verhaal.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD