vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseDoelman Jansen vertrekt bij SC Genemuiden: ‘Ik kwam hier met de intentie...

Doelman Jansen vertrekt bij SC Genemuiden: ‘Ik kwam hier met de intentie om nooit meer weg te gaan’

De samenwerking tussen SC Genemuiden en Patrick Jansen blijft beperkt tot twee seizoenen. Door de noodzakelijke bezuinigingen moet de ervaren doelverdediger vertrekken bij de hoofdklasser om plaats te maken voor een jongere vervanger.

Besluit van de club
De 31-jarige doelman maakte in 2019 de overstap van CSV Apeldoorn naar SC Genemuiden, dit met de bedoeling om er jarenlang onder de lat te staan. Het liep echter anders. ,,De club heeft besloten om niet met elkaar door te gaan. Mijn periode bij SC Genemuiden stopt nu na twee jaar terwijl ik hier destijds met de intentie kwam om hier nooit meer weg te gaan, hier wilde ik mijn loopbaan over enkele jaren afsluiten. Ik heb mij hier altijd thuis gevoeld binnen deze warme club en het elftal”, aldus Jansen tegenover Voetbal247.

Mooie herinneringen
Jansen kijkt met een goed gevoel op zijn periode bij de vereniging. ,,De mooie herinneringen zitten hem vooral in de thuiswedstrijden tegen de overige topploegen uit onze competitie. Daarnaast de steun die wij kregen in bijvoorbeeld de uitwedstrijd bij Swift kan ik mij erg goed voor de geest halen. Persoonlijk gezien heb ik een goed eerste seizoen gedraaid bij SC Genemuiden waarbij ik alle wedstrijden kon spelen. Het zou gewoon mooi zijn als ik op het veld afscheid kan nemen van de club, want op deze manier, terwijl het voetbal stil ligt, wil je niet vertrekken.”

,,Ik ben nu 31, dus kan ik nog jaren mee als ik zo fit blijf zoals ik nu ben”

Zoektocht
De doelman heeft nog voldoende ambitie om ook de komende jaren bij een mooie club een rol van betekenis te kunnen spelen. ,,Gezien mijn ervaring in het amateurvoetbal kan ik zeker nog van waarde zijn voor clubs uit de eerste klasse en hoger. Ik ben echter ook bereid te luisteren naar clubs die mogelijk iets lager spelen. Ik ben nu 31, dus kan ik nog jaren mee als ik zo fit blijf zoals ik nu ben. Ik heb wel een voorkeur voor het zaterdagvoetbal. Vanzelfsprekend is ook de regio waar ik zoek van belang, ik woon en werk in Apeldoorn en in een straal van 50 kilometer zou toch mogelijk moeten zijn.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD