Volg ons

Derde Divisie

Dit zijn de 6 hoofdklassers die promoveren naar de Derde Divisie en zo wordt de Hoofdklasse aangevuld

Dit zijn de 6 hoofdklassers die promoveren naar de Derde Divisie en zo wordt de Hoofdklasse aangevuld

Met de definitieve beslissing om de Derde Divisies volgend seizoen uit 18 clubs te laten bestaan, kunnen we concreet kijken welke clubs de stap gaan maken vanaf de Hoofdklasse naar de Derde Divisie en welke clubs vanuit de Eerste Klasse naar de Hoofdklasse promoveren.

Hoofdklasse >> Derde Divisie
In de Derde Divisie Zaterdag hebben, op basis van de fictieve ranglijst die de KNVB heeft opgemaakt, Staphorst, Sportlust ’46 en ACV het recht om in de Derde Divisie te gaan uitkomen. Op zondag zijn dat Hollandia, JOS/Watergraafsmeer en GVV Unitas. Enig voorbehoud is wel dat alle genoemde clubs daadwerkelijk ‘ja’ hebben gezegd tegen promotie.

Eerste Klasse >> Hoofdklasse
Om de promoverende clubs te vervangen in de Hoofdklasse, kunnen verschillende eersteklassers zich opmaken voor promotie. Op basis van de bepalingen van de KNVB zullen dat op zaterdag Poortugaal, Noordscheschut en Scherpenzeel zijn. DFS zou normaal gesproken ook in aanmerking zijn gekomen, maar die club besloot te stoppen met prestatief voetbal. Op zondag gaat het om Orion, De Zouaven, Chevremont en WVV. Ook hier geldt het voorbehoud dat alle genoemde clubs wel ‘ja’ moeten hebben gezegd tegen de KNVB op de vraag of zij zouden willen promoveren.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie