zondag, oktober 1, 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDit was 2018 | Opvallende rentrees van korte duur

Dit was 2018 | Opvallende rentrees van korte duur

De laatste dagen van december zijn traditiegetrouw de momenten waarin veelvuldig wordt teruggekeken naar hetgeen afgelopen jaar gebracht heeft. Ook in de Tweede en Derde Divisie was het een bewogen jaar vol hoogte- en dieptepunten, opmerkelijke en opvallende momenten. Voetbal247.nl besluit het jaar met een serie terugblikken op gebeurtenissen, uitspraken en bijzondere spelers en trainers die 2018 kleurden. Vandaag in deel 5: Opvallende rentrees bleken vaak van korte duur.

2018 was ook het jaar van enkele opvallende rentree’s in de Tweede en Derde Divisie. Wat te denken van de terugkeer van Dirk Kuijt op de velden, assistent-trainer Pascal Bosschaart die de kicksen weer even uit het vet haalde of de comeback – zij het slechts voor even – van Bart Freke bij Rijnsburgse Boys.

Redder van Nieuw Zuid
Toen de spanning even op de benen leek te slaan bij koploper Spakenburg, rook Quick Boys dat het de titelrace wellicht weer spannend zou kunnen maken als het net die ene extra impuls zou kunnen krijgen. Al sinds zijn vertrek bij Feyenoord werd gespeculeerd of Dirk Kuijt wellicht toch nog even zijn voetbalschoenen zou aantrekken voor zijn grote liefde Quick Boys. En ja hoor, in april is het dan zover. Het is die dagen met schimmigheid omgeven, maar Kuijt keert terug op de velden om in de slotfase van het seizoen coach Gert Aandewiel te helpen nadat vedette Yordi Teijsse naar het tweede elftal is verbannen.

De rentree pakt desastreus uit. De aanloop was al allesbehalve rimpelloos, want de verbanning van Teijsse volgde uitgerekend op een discussie tijdens een wedstrijd met ‘assistent’ Kuijt. Teijsse zou te weinig uitvoeren. De bom barst, Teijsse lucht zijn hart bij Omroep West en verbanning volgt. Om het gebrek aan scorend vermogen op te vangen werpt Kuijt zich op als de redder van Nieuw Zuid. Het wordt echter een debacle. Quick Boys wint nauwelijks nog en Kuijt moet al na enkele wedstrijden afhaken met hamstringklachten. Bovendien blijkt de breuk met Teijsse, ondanks een korte rentree en doorlopend contract, definitief.

Pascal Bosschaart
Een stuk minder stofwolken waaien op bij de rentree van Pascal Bosschaart. Vanwege blessures en schorsingen doet toenmalig IJsselmeervogels-trainer Willem Leushuis een beroep op zijn assistent. Hoewel de oud-prof al drie jaar gestopt is, maakt Bosschaart op 2 april tegen HHC Hardenberg zijn rentree. Mede met Bosschaart als slot op de deur eindigt het duel in 0-0. De verdediger annex middenvelder doet tachtig minuten mee en zit nog vier keer als extra reserve op de bank, zonder in actie te hoeven komen.

Bart Freke
Maanden is er in het geheim naar toe gewerkt en op 28 juli maakt Rijnsburgse Boys het bekend: Bart Freke maakt zijn rentree voor de Uien en sluit dit seizoen weer aan bij de A-selectie. Hij doet het mede op verzoek van de nieuwe trainer Wilfred van Leeuwen, die Freke ziet als een zeer waardevolle steunpilaar in zijn defensie. De rentree is er één van slechts enkele maanden. Aanhoudende enkelklachten nopen Freke eind november tot besluit om toch per direct zijn carrière te beëindigen: ,,Ik heb er sinds januari alles aan gedaan om terug te komen. Het ging ook goed. Ik was fit, stond in de basis en we draaiden bovenin mee. En dan gebeurt dit”, baalde hij.

Ruben Schaken
In de winterstop van het vorig seizoen tovert HBS een onverwachte verrassing uit de hoge hoed. Oud-international Ruben Schaken gaat spelen voor de Haagse club. Zijn komst is mogelijk gemaakt door externe sponsoren. En hoewel Schaken een absolute meerwaarde is met zijn goals en assists, geeft de financiële constructie ook wat wrijving binnen de selectie. Zijn rentree is aanvankelijk voor een half seizoen. In de zomer blijft het lang onduidelijk of Schaken zijn verblijf bij HBS een vervolg geeft. Pas laat in de zomer komt groen licht. Wellicht om die reden is het rendement van Schaken voor HBS dit seizoen een stuk geringer. Half december volgt het bericht dat de samenwerking tussen de voormalig aanvaller van onder andere ADO Den Haag en Feyenoord met HBS per direct eindigt.

Lees ook andere delen van de eindejaarsserie:
1: De opmars van AFC
2. ‘Geschoffeerde’ Hans Kraaij jr stapt op
3. KNVB maakt korte metten met recidive Martin van Eeuwijk
4. Groeistuipen bij DVS’33

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD