zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagDerks op vrije voeten: "Onderzoek naar mij afgesloten"

Derks op vrije voeten: “Onderzoek naar mij afgesloten”

Harrie Derks is na ruim een dag weer vrijgelaten. De voorzitter van Achilles’29 werd vrijdagochtend opgepakt door de FIOD vanwege verdenking van witwassen en fraude. In een summiere verklaring liet de FIOD weten dat Derks werd gezien als een vermoedelijke zwartspaarder. Via Achilles’29 heeft de voorzitter, in het verleden tevens voorzitter van de CV Topklasse, een verklaring afgegeven.

Zoals het er naar uitziet geen zaak

“Zoals bekend ben ik vrijdag betrokken geraakt bij een onderzoek van de belastingdienst. Dit onderzoek betreft een paar duizend Nederlanders met een bankrekening in Zwitserland. Tijdens de gesprekken die met de recherche hebben plaatsgevonden heb ik alle vragen kunnen beantwoorden en alle zaken, voor zover dat nodig was, kunnen weerleggen. Het onderzoek is hiermee afgesloten en ligt ter afwikkeling bij de Officier van Justitie. Zoals het er naar uitziet is er geen zaak en zal er geen vervolging plaatsvinden”, zo is Derks stellig.

Enorme impact

Daarnaast benadrukt hij dat Achilles’29 niet betrokken is bij deze zaak. “Het mag duidelijk zijn dat de gebeurtenissen een enorme impact hebben gehad op mij en mijn familie. Gelukkig is het in Nederland zo dat je pas veroordeeld wordt als je schuldig bevonden bent. Het vertrouwen en de steun dat we van zoveel mensen kregen, heeft ons enorm goed gedaan.” Zorgen over Achilles’29 blijven er naast deze zaak ook. De Groesbeekse club heeft wel al geruime tijd problemen, want de KNVB legde onlangs een boete op van 72.000 euro door het te laat inleveren van de financiële stukken van vorig seizoen. Ook werd de club door accountants een bodemloze put genoemd, waarbij in het bedrijfsleven allang een faillissement was uitgesproken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD