donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDerde Divisionisten kunnen niet stunten in KNVB beker

Derde Divisionisten kunnen niet stunten in KNVB beker

Voor drie clubs uit de Derde Divisie Zondag zit het bekeravontuur erop. De Meern, Hercules en Blauw Geel ’38 waren niet opgewassen tegen hun opponenten uit de Eredivisie.

Hercules – FC Groningen
Het dichtste bij een stunt kwam Hercules. De formatie van coach Eric Speelziek bezorgde FC Groningen hoofdpijn door al na elf minuten brutaal de leiding te nemen via Fouad Belarbi. Bijna haalden de Utrechters de rust met de voorsprong, maar Oussama Idrissi voorkwam dat: 1-1. Na de pauze scoorde de ingevallen Ritsu Doan direct de 1-2. Toen Bacuna na ruim een uur de 1-3 maakte, wist Hercules dat een stunt er niet meer in zat in Galgenwaard, de plek waar Hercules vroeger ooit ook speelde. Hrustic maakte er een kwartier voor tijd 1-4 van, waarna Leroy Oehlers de eindstand op een nette 2-4 bepaalde.

De Meern – PEC Zwolle
Omdat De Meern niet de benodigde verlichting had op het eigen sportpark, werd al om 17 uur afgetrapt. Heel lastig kon de thuisclub het PEC Zwolle niet maken. Na elf miniten maakte Stef Nijland er 0-1 van, gevolgd door goals van Namli, Parzyszek, Marinus en Mokhtar.

Blauw Geel ’38 – VVV Venlo
Hoewel Blauw Geel eerder al wel Spakenburg uit de beker knikkerde, bleek VVV Venlo een maatje te groot. De ploeg van Maurice Steijn leidde bij rust al met 0-3 door goals van Van Bruggen, Amenyido en Antonis. Na rust bleef Blauw Geel, spelend voor bijna twee duizend toeschouwers, op de been en hoefde het geen goals meer te slikken. Helaas bleef de eretreffer uit.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD