zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDerde Divisie Zondag: HSC'21 grijpt koppositie, Groene Ster, Hoogland en DEM debuteren...

Derde Divisie Zondag: HSC’21 grijpt koppositie, Groene Ster, Hoogland en DEM debuteren verdienstelijk

Promovendi Groene Ster, Hoogland en DEM zijn hun avontuur in de Derde Divisie Zondag sterk begonnen. Groene Ster en Hoogland sleepten direct de eerste driepunter binnen, DEM wist op de Abdijhof FC Lienden op 0-0 te houden.

De doelpuntloze remise van FC Lienden is de tweede teleurstelling voor de Betuwse ploeg in korte tijd. Nadat het bekeravontuur eindigde tegen eersteklasser Kloetinge, wist Lienden haar favorietenrol ook tegen DEM niet waar te maken.

Ook een andere titelfavoriet, OFC, begon slecht aan het seizoen. Groene Ster was met 2-1 te sterk voor de Oostzaaners. Beide Limburgse treffers werden gemaakt vanaf de strafschopstip.

Hoogland debuteerde eveneens met een zege. De Amersfoorters bezorgden Westlandia-coach Marcel Koning en oud-prof Edouard Duplan een teleurstellende start.

Verrassende koploper na de eerste speelronde is HSC’21. De ploeg uit Haaksbergen vocht vorig seizoen nog tegen degradatie, maar is dankzij een 4-1 zege op Quick lijstaanvoerder. Cenk Uguz, Kelvin Veensma, Desney Bruinink en Diego van der Weide zorgden voor een 4-0 voorsprong. Frank van der Heiden redde de spreekwoordelijke eer. En wat doe je wanneer je dolblij bent met de koppositie: teletekst vereeuwigen…

Hercules revancheerde zich van de smadelijke bekeruitschakeling. De Utrechters wonnen op bezoek bij ADO’20 met 0-3, dankzij twee treffers van Tijjani Noslin. Smet op de soevereine zege was de rode kaart voor Ralph Hovestad.

Bij het treffen tussen Dongen en EVV kwam geen winnaar. Rick Polman opende na ruim een kwartier de score voor EVV. Na rust maakte Dongen via Moukouh gelijk.

De uitslagen van speelronde 1:
ADO ’20 – Hercules 0-3
Dongen – EVV 1-1
Groene Ster – OFC 2-1
Hoogland – Westlandia 1-0
HSC ’21 – Quick 4-1
FC Lienden – DEM 0-0

Blauw Geel ’38 – UNA 3-0
Gemert – OSS’20 2-4

Bekijk hier de rangen, standen, uitslagen en het aankomend programma in de Derde Divisie Zondag

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD