dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDerde Divisie Zondag: Groene Ster pakt koppositie, Blauw Geel '38 verrassend onderuit...

Derde Divisie Zondag: Groene Ster pakt koppositie, Blauw Geel ’38 verrassend onderuit bij Jong ADO

Groene Ster is de nieuwe koploper in de Derde Divisie Zondag. De Limburgse formatie won bij DEM en zag concurrenten Blauw Geel ’38 en OSS’20 punten verspelen.

In Beverwijk bracht Steff de Wit Groene Ster vlak voor rust op voorsprong tegen DEM. Na rust schoot Chefrino Eind op fraaie wijze de zege in veilige haven. Daarmee zorgt Groene Ster voor een uitstekende week, waarin het naast de koppositie zich ook plaatste voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker.

Blauw Geel ’38 ging hard onderuit op bezoek bij Jong ADO Den Haag. Voor rust hadden Hugo Botermans en Mats van Kins de Haagse beloften al aan een 2-0 voorsprong geholpen. Na de pauze scoorde Botermans opnieuw. Bij de 3-0 stand deed Mustafa Güler iets terug voor de Veghelse ploeg met een rake vrije trao. Het slotakkoord was weer voor Jong ADO: Quinzairo Boasman en Lance Duijvestijn zorgden voor een 5-1 eindstand.

Quick slaagde er niet in van de laatste plaats weg te komen. De Haagse ploeg gaf een voorsprong weg in de slotfase. Via Willem den Dekker was Gemert al vroeg aan de leiding gekomen. Het antwoord van Quick liet niet lang op zich wachten. Virgil Tjin-Asjoe maakte de 1-1. Kort daarna pakten de mannen van coach Paul van der Zwaan de leiding via een rake kopbal van Frank van der Heiden. In de slotfase van het duel kreeg Gemert twee strafschoppen, beiden benut door Thijs van Pol, wat zorgde voor een 3-2 eindstand.

HSC’21 boekte een zege op bezoek bij Dongen en legde daarvoor al vroeg de basis. Stef Ottink scoorde een fraaie treffer. Dat bleek tevens het enige doelpunt. ADO’20 kruipt stilletjes naar de subtop van de ranglijst. De ploeg van coach Raymond Bronkhorst kwam via Nigel Daniels vlak voor rust aan de leiding op bezoek bij Hoogland. In de slotfase verdubbelde Meraj Allahdad de marge naar 0-2. Met nog twee officiële minuten op de klok scoorde Oskar van Logtestijn nog wel de 1-2, maar ondanks een hectisch slot met diverse kansen voor Hoogland bleef het daarbij.

Wederom wist FC Lienden niet te winnen. De Betuwse ploeg kwam tegen Hercules na een kwartier aan de leiding via Salim Mansouri, maar na rust herstelde Hercules zich van een povere eerste helft. Het betere spel leverde tevens de gelijkmaker op, gescoord na een mooie aanval door invaller Wouter Kenemans. FC Lienden is inmiddels afgezakt naar de 14e plek op de ranglijst.

OSS’20 kwam na negen minuten op voorsprong tegen OFC via Jos Peltzer. Lang hield de voorsprong geen stand, want twee minuten later maakte Daan Boerlage gelijk: 1-1. Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft pakten de Ossenaren, die zich deze week verzekerden van een fraaie bekerderby tegen TOP Oss, de 2-1. Tim Waterink kopte raak. Met nog een klein kwartier te spelen scoorde OFC de gelijkmaker via invaller Niels Butter: 2-2. Dat was tevens de eindstand.

De uitslagen:
Gemert – Quick 3-2
DEM – Groene Ster 0-2
Hoogland – ADO’20 1-2
Dongen – HSC’21 0-1
OSS’20 – OFC 2-2
FC Lienden – Hercules 1-1
Jong ADO Den Haag – Blauw Geel’38 5-1

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD