Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

DERDE DIVISIE: Quick Boys ontsnapt in blessuretijd aan puntenverlies in Lisse

DERDE DIVISIE: Quick Boys ontsnapt in blessuretijd aan puntenverlies in Lisse

Quick Boys mag blijven dromen van de titel in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De huidige nummer twee van de ranglijst leek op weg naar duur puntenverlies tegen FC Lisse, maar het pakte alsnog de drie broodnodige punten diep in de blessuretijd (1-2). Door deze zege en de overwinning van lijstaanvoerder Noordwijk blijft de achterstand van Quick Boys slechts twee punten.

Weinig kansen
De eerste mogelijkheid kwam op naam van de thuisploeg, het harde schot van Oussama Siali werd echter, met de nodige moeite, gekeerd door doelverdediger Paul van der Helm. Even later wist Jesse van Nieuwkerk de bal goed terug te leggen op Kay Tejan, maar hij vond doelman Lensen op zijn weg. In de achttiende minuut werd FC Lisse gevaarlijk vanuit een counter, de inzet van Koen Fokkema verdween echter naast het doel van de tegenstander en niet tussen de palen. Kort voor de pauze kregen beiden teams nog een mogelijkheid om tot score te komen, maar daar slaagde men niet in waardoor er na 45 minuten spelen een tussenstand op het bord stond van 0-0.

Openingstreffer
Quick Boys kwam in de tweede helft goed uit de startblokken. In de vijftigste minuut moest Lensen in actie komen op een vlammend schot van Tejan, de daaruit voortkomende hoekschop leverde geen echt gevaar op voor het doel van FC Lisse. In de 56ste minuut was het echter FC Lisse dat op voorsprong wist te komen in de Bollenstreekderby. Koen Fokkema was de gevierde man aan de zijde van de thuisploeg (1-0). Even later verliet de doelpuntenmaker onder luid applaus het veld toen hij vervangen werd door Ait Afkir.

Strafschop en gelijkmaker
Quick Boys ging op jacht naar de gelijkmaker en het had in de 61ste minuut pech toen de inzet van Marc de Kruijs de lat raakte. Vier minuten later wees de dienstdoende arbiter naar de strafschopstip toen hij een overtreding van Verweij constateerde. Tejan nam vervolgens plaats achter de bal, maar het zag zijn inzet gestopt worden door doelman Lensen. Geen gelijkmaker dus voor de gasten uit Katwijk. In de 84ste minuut was het alsnog raak voor Quick Boys. Tejan was met een goed genomen vrije trap goed voor de 1-1. Even later was Dennis Kaars zelfs dichtbij de 1-2, maar hij kopte de bal over het doel van FC Lisse.

 

Beslissing
De ploegen leken op weg naar een puntendeling, maar daar dacht Quick Boys toch anders over. In de 96ste minuut wist Jesse van Nieuwkerk goed door te zetten aan de linkerkant van het strafschopgebied, zijn schot werd aangeraakt door Bas Buimer waarna de bal in het net verdween en de eindstand van op 1-2 het scorebord plaatste.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag