Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

DERDE DIVISIE: G.O.E.S. boekt belangrijke zege op DOVO, nederlaag voor degradatiekandidaten VVOG en ONS Sneek

DERDE DIVISIE: G.O.E.S. boekt belangrijke zege op DOVO, nederlaag voor degradatiekandidaten VVOG en ONS Sneek

G.O.E.S. deed zaterdag in Zeeland uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. De ploeg won het duel met DOVO door een doelpunt van Steve Schalkwijk (1-0). VVOG verloor thuis van Harkemase Boys (1-3) en ONS Sneek kon het niet bolwerken tegen Jong Almere City (2-3), dit terwijl laatstgenoemde ploeg bijna een half uur met een man minder moest spelen. In Lisse deelden de plaatselijke FC en Hoek de punten (1-1).

Net voor de pauze werd de score geopend in Zeeland. Een combinatie tussen Daniel Wissel en Steve Schalkwijk leverde de voorsprong op voor G.O.E.S. waarbij laatstgenoemde zijn naam als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier mocht zetten (1-0). Door deze zege is het verschil tussen de twee ploegen nu zeven punten en staat G.O.E.S. momenteel net boven de gevarenzone.

Harkemase Boys kwam na acht minuten spelen al op voorsprong in Harderwijk tegen VVOG. Robert Stelpstra plaatste de 0-1 op het scorebord. Vroeg in de tweede helft bracht Rihairo Meulens de hoop op één of meer punten weer terug bij de degradatiekandidaat (1-1). De ploeg uit Friesland wist echter toch de drie punten te pakken door doelpunten van Henny Bouius en Berwout Beimers (1-3).

Samuel Brobey was in de eerste helft van de wedstrijd tussen ONS Sneek en Jong Almere City de grote man voor laatstgenoemde ploeg. Nadat ONS Sneek na vijftien minuten spelen op voorsprong was gekomen door Martina wist Brobey met twee doelpunten in vijf minuten speeltijd de ruststand te bepalen op 1-2. Nadat Jong Almere in de tweede helft verder uitliep naar 1-3 door Zimmerman moest het even later verder met één man minder door een rode kaart van Pupe. Pas één minuut voor het einde van de officiële speeltijd bracht Dos Santos de stand van 2-3 op het bord, dit bleek even later ook de laatste treffer van de middag te zijn.

In Lisse kwam Hoek in de eerste helft aan de leiding door een benutte strafschop van Impens in de 36ste minuut (0-1). De eindstand werd bepaald door Duindam die in de 64ste minuut de 1-1 wist te produceren.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zaterdag