maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlClubs'Degradatie is doodsteek voor FC Dordrecht'

‘Degradatie is doodsteek voor FC Dordrecht’

Op de Krommedijk heerst grote angst. Nu Achilles ’29 tot op drie punten is genaderd, moet FC Dordrecht plots met grote vrees naar beneden kijken. Degradatie is plotseling een reëel gevaar.

Algemeen directeur Hans de Zeeuw houdt in het AD de moed erin: ,,Wij degraderen niet. Zaak is dat we op dit moment allemaal achter elkaar blijven staan en ervoor zorgen dat we in Groesbeek een gunstig resultaat halen. We hebben ook nog het plusje van het positievere doelsaldo. Spreken over consequenties bij een eventuele degradatie is nu veel te vroeg.”

Supporters maken zich echter grote zorgen. Zoals bij Frank Molendijk: ,,Degradatie uit de Jupiler League is de doodsteek voor de club. Als er geen financieel vangnet is bij degradatie, dan is het voortbestaan echt in gevaar. Spelen voor lege tribunes in de tweede divisie is een schrikbeeld, als de club een terugval uit de Jupiler League al overleeft. Degradatie kan en mag niet gebeuren. Daar moeten de spelers en technische staf nu echt van doordrongen zijn. Niet verliezen in Groesbeek van Achilles’29, daar moet alles voor wijken.”

FC Dordrecht heeft momenteel een begroting van circa twee miljoen euro. Daarvan is 450 duizend euro beschikbaar voor het eerste elftal. Bij degradatie deelt de club niet meer mee met de tv-gelden van de Jupiler League, wat voor FC Dordrecht een verlies van drie ton aan inkomsten betekent.

Foto: OrangePictures

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD