dinsdag, maart 9, 2021
Home Competities Tweede Divisie De Wolf: 'Voor Jongman kun je alleen maar applaudisseren'

De Wolf: ‘Voor Jongman kun je alleen maar applaudisseren’

Ook deze editie van KatwijkSpakenburg paste precies in het historische plaatje van wedstrijden tussen de twee clubs. Een sensationeel affiche, twee rivaliserende supportersgroepen met bijbehorende maatregelen, maar binnen de lijnen werd de soep wederom lang niet zo heet gegeten als die werd opgediend. Waar de clashes op De Westmaat nog wel willen beklijven in de hoofden en harten van de fans, zijn de wedstrijden op De Krom vaker een voetnoot in de historie, dan een hoogtepunt voor de eeuwigheid. Voetbal247.nl sprak met een tevreden en met een teleurgestelde coach.

- Advertentie -

,,Het was deze week een stuk beter dan afgelopen week”, zei de winnende trainer Jan Zoutman, die zijn ploeg in balbezit beter en makkelijker zag voetballen dan Spakenburg. ,,Ik ben tevreden over het vertoonde spel, maar de keuzes in de eindfase moeten beter. In de tweede helft heeft Spakenburg wat meer het initiatief. We geven echter niets weg, maar laten in het begin van de tweede helft in de omschakeling toch wel mogelijkheden liggen om de wedstrijd eerder te beslissen.”

Ook John de Wolf zag zijn ploeg het meeste balbezit hebben in het tweede bedrijf, maar hij was realistisch over dat overwicht. ,,We hadden in de tweede helft inderdaad vaker de bal, maar we konden nauwelijks gevaar stichten, waardoor ons overwicht vooral een optisch overwicht was”, stelde de Spakenburg-trainer in zijn nababbel. Slordigheid in balbezit was debet aan het gebrek aan kansen vond De Wolf, die ondanks zijn teleurstelling de liefhebber in zichzelf met moeite stil kon houden. ,,Hoe moeilijk ik het ook vind: zo’n doelpunt als dat van Joey Jongman kun je eigenlijk alleen maar voor applaudisseren.”

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES