donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDe Wolf gooit de zweep erover: 'Laten zien dat ik het maximale...

De Wolf gooit de zweep erover: ‘Laten zien dat ik het maximale van ze verlang’

Met John de Wolf haalde Spakenburg opnieuw een trainer die de Blauwe selectie kort op de huid zit. Dat merkte de selectie direct al bij de eerste training, toen een drinkpauze ze pas werd gegund na voldoende trainingsarbeid te hebben geleverd: ,,Drinken doen jullie later maar. We trainen eerst verder. Zoveel hebben jullie nog niet gedaan”, zag het AD Spakenburg-trainer De Wolf een flinke conditionele prikkel geven.

Maximale verlangen
,,Ik ben nog mild geweest voor ze. Ik snap dat het de eerste training is en dat de spelers het gevoel en de conditie terug moeten krijgen, maar ik wilde wel gelijk laten zien dat ik het maximale van ze verlang. Later in het seizoen zijn er automatismen en weten ze wat ik wil zien. (..) Alle bespiegelingen vooraf horen erbij, maar het gaat erom wat er op het veld gebeurt. Daar moeten wij met zijn allen leveren en de weg daarnaartoe begint op de eerste dag. Ik kan niet tegen verslapping en sommige spelers waren nog wat in de vakantiemodus, vandaar dat ik ze achter de broek aan zat.”

Niet weglopen voor kampioenschap als doel

De Wolf loopt bovendien niet weg voor de ambitie van de Blauwen: terugkeren naar de Tweede Divisie. ,,Als je degradeert ben je verplicht om het jaar daarop om de prijzen mee te doen. Wij willen zo snel mogelijk terug naar waar we vandaan komen. Daarbij mag het woord kampioenschap best vallen, daar moet je niet voor weglopen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD