Volg ons
Robbert de Ruiter FC Lisse

Derde Divisie Zaterdag

De Ruiter: “Er zat tegen Quick Boys niet meer in voor FC Lisse”

De Ruiter: “Er zat tegen Quick Boys niet meer in voor FC Lisse”

FC Lisse verloor zaterdag met 1-0 van Quick Boys. Daarmee zag de koploper van de Derde Divisie Zaterdag de voorsprong op ASWH slinken tot drie punten. Trainer Robbert de Ruiter gaf na de wedstrijd aan dat er niet meer in zat voor FC Lisse, al was hij van mening dat een gelijkspel beter bij het wedstrijdbeeld paste.

Teleurgesteld

FC Lisse verloor de wedstrijd door een doelpunt van Quick Boys in de 34ste minuut. Een nederlaag kon daarna niet meer afgewend worden. FC Lisse TV sprak na de wedstrijd met trainer De Ruiter. “Als je verliest ben je sowieso nooit tevreden. Maar ik moet wel zeggen dat ik minder teleurgesteld ben ten opzichte van een paar weken geleden, toen we in Ermelo verloren. Toen vond ik dat we het echt aan onszelf te wijten hadden. Nu zat er gewoon niet meer in. Ik vond Quick Boys de gelukkige winnaar. Over verdiend wil ik nooit praten, maar ik denk dat een puntendeling veel beter een reëel beeld van de wedstrijd had gegeven, alleen wij waren niet in staat om het niveau dat wij voor de 1-0 hadden te herpakken.”

Flankspelers

De Ruiter moest voor de wedstrijd noodgedwongen schuiven in zijn opstelling. Flankspeler Koen Fokkema ontbrak vanwege een blessure en in de warming-up haakte ook Robert van Boxel af en dat had consequenties. “Het is heel makkelijk om terug te vallen op hetgeen dat je mist, maar je mist gewoon flankenspel. Daar heb je flankenspelers voor nodig. Uiteindelijk hebben wij vandaag heel veel ballen gepompt, maar dat had er ook mee te maken omdat we gewoon geen flankspelers hadden. Dan verval je heel snel in opportuun spel, zeker als de tegenstander weinig ruimte tussen de linies laat, of in de aantal situaties waarin we de ruimtes niet gezien hebben.”

Bekijk hieronder het complete interview met Robbert de Ruiter

 

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag