Volg ons

Almere City FC

De Graafschap onderuit bij Almere City, Telstar en FC Emmen delen de punten

De Graafschap onderuit bij Almere City, Telstar en FC Emmen delen de punten

De Graafschap wist vrijdagavond in Almere de fraaie reeks wedstrijden geen goed vervolg te geven. Almere City was met 2-1 te sterk voor de ploeg uit Doetinchem die voor de aftrap nog mocht genieten van zijn ongeslagen status in uitwedstrijden. Telstar en FC Emmen wisten niet tot scoren te komen (0-0).

Almere City – De Graafschap
De ploeg uit Doetinchem kwam de eerste tien minuten niet echt aan voetballen toe tegen het lager geklasseerde Almere City. De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg na ongeveer twaalf minuten spelen. Op het met sneeuw bedekte speelveld werd de diepe bal gespeeld op Valpoort, maar doelman Filip Bednarek was op tijd zijn doel uit. Twee minuten later kwam De Graafschap eigenlijk uit het niets op voorsprong door een treffer van Anthony van den Hurk, dit na een voorzet van Daryl van Mieghem (0-1). Vijf minuten later gleed Van den Hurk bijna de tweede treffer binnen voor De Graafschap, maar daar slaagde hij net niet in.  In de 22ste minuut kwam Almere City weer naast zijn tegenstrever. Van de Water plaatste de 1-1 op het scorebord. Vervolgens ging de ploeg uit Almere op jacht naar meer en De Graafschap mocht tevreden zijn dan het niet met een achterstand de kleedkamer op moest zoeken na iets meer dan 45 minuten spelen.

Vroeg in de tweede helft kwam Almere City dan toch op voorsprong. Van der Heijden was verantwoordelijk voor de tweede treffer van de thuisspelende vereniging (2-1). Nadat Diemers bijna de gelijkmaker wist te produceren mocht De Graafschap Van den Hurk dankbaar zijn dat hij een inzet van Almere City van de lijn wist te halen, zo wist hij de 3-1 achterstand te voorkomen. De Graafschap ging nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker, maar de ploeg slaagde daar niet in en moest zonder punten terugkeren naar Doetinchem.

Telstar – FC Emmen
De ploegen kwamen vrijdagavond niet tot scoren in Velsen. De thuisploeg kreeg de grootste kans om het net van de tegenstander te vinden. De dienstdoende arbiter kende een strafschop toe aan Telstar, maar bijna iedereen was het er wel mee eens dat het een te makkelijk gegeven penalty was. Novakovic wist het cadeautje echter niet uit te pakken. Doelman Telgenkamp wist de inzet te stoppen (0-0).

Advertentie
Advertentie

Meer over Almere City FC