dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagDe Dijk wil 10.000 euro voor Kaars, grens Sparta ligt op 5.000...

De Dijk wil 10.000 euro voor Kaars, grens Sparta ligt op 5.000 euro

De Dijk en Sparta Rotterdam lijken er op dit moment niet uit te komen over de transfersom van Dennis Kaars. De aanvaller trainde in november een week mee in Rotterdam, maar in de onderhandelingen is het stuk gelopen. De Dijk-voorzitter Ton Langelaar heeft van Sparta vernomen dat de transfer nu van de baan is.

Verschil van 5.000 euro

De 28-jarige Kaars wekt dit seizoen veel indruk. Afgelopen weekend scoorde hij alweer zijn 23ste treffer van het seizoen in de Derde Divisie Zondag. Zo ontstond er zelfs interesse uit de Eredivisie. Sparta werd het meest serieus. Na een week meetrainen werden de onderhandelingen met De Dijk geopend, maar daar ging het mis. “Wij wilden in eerste instantie 15.000 euro voor Kaars hebben en zijn gezakt naar 10.000 terwijl Sparta maar vijf wilde betalen”, legde voorzitter Langelaar uit aan Het Amsterdamsche Voetbal.

Volgens Langelaar was de vraagprijs van 15.000 marktconform, maar Sparta wil in principe enkel transfervrije spelers aantrekken. “Ik heb respect voor Sparta, maar ze moeten ook respect voor De Dijk hebben. Het bestuur moet de belangen van de club vertegenwoordigen en dat betekent dat wij Kaars niet zo maar laat gaan. Als we hem kwijt raken worden we er namelijk niet sterker op. We waren al behoorlijk gezakt in de vraagprijs en we hebben zeker niet overvraagd.”

Transfer is van de baan

Sparta bood De Dijk nog wel een oefenwedstrijd aan, naast de geboden 5.000 euro. De inkomsten van de oefenwedstrijd zouden dan voor de Amsterdammers zijn. De Dijk ging hier niet mee akkoord, waardoor de droomtransfer voor Kaars niet door lijkt te gaan. “Sparta heeft ons laten weten dat ze de onderhandelingen staken en dat ze Dennis zullen informeren.” Toch laat Langelaar aan Het Amsterdamsche Voetbal weten dat de deur nog niet dicht is. “Ze hebben tot eind januari 2017 de tijd om als nog op onze voorwaarden in te gaan. Ik gun het Dennis van harte, maar we moeten ook aan De Dijk denken.” Kaars zelf gaf zondag na de verloren wedstrijd tegen Be Quick 1887 aan dat hij vertrouwen heeft in een goede afloop.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD