dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDe Baar over zijn overstap van Sparta Nijkerk naar SDO: 'De trainer...

De Baar over zijn overstap van Sparta Nijkerk naar SDO: ‘De trainer wilde mij er heel graag bij hebben’

Maandag werd door zondag-hoofdklasser SDO bekend gemaakt dat men per direct Maurits de Baar had toegevoegd aan de selectie. De van Sparta Nijkerk afkomstige aanvaller sprak met Voetbal247 over de door hem gemaakte keuze en daaruit bleek dat de hoofdtrainer van zijn nieuwe club, Koen Janssen, daar een belangrijke rol in speelde.

De Baar had naar zijn zeggen over belangstelling niet te klagen. ,,Toen bekend werd dat ik volgend seizoen niet meer bij Sparta Nijkerk zou spelen, ben ik door heel wat clubs gebeld en geappt. Clubs uit de Derde Divisie en de hoofdklasse, zowel zaterdag als zondag. Er zijn ook een aantal trainers bij mij thuis geweest. De trainer van SDO, Koen Janssen wilde me er heel graag bij hebben. Zijn visie op voetbal, hun speelwijze en mijn rol in het team spraken me allemaal heel erg aan. Hij wilde er mij ook graag per direct bij hebben. Ik kan daar straks wekelijks gaan spelen en daar kijk ik echt naar uit. SDO is een mooie vereniging met een mooie accommodatie en een groot veld”, aldus de aanvaller tegenover Voetbal247.

De aanvaller koos er bewust voor om de overstap te maken naar een vereniging die zijn wedstrijden speelt op de zondag. ,,Er waren nog wel meer concrete mogelijkheden, maar omdat ik tot deze zomer op zaterdag ga werken, wilde ik overstappen naar de zondag.  Voor volgend seizoen weet ik nog niet wat ik ga doen. Ik focus mij nu op SDO en hoop er zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen spelen en belangrijk te zijn voor het team. Daarna kijken we wel weer verder.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD