maandag, maart 8, 2021
Home Clubs BVV Barendrecht VERSLAG | Barendrecht kan geen vuist maken tegen Spakenburg

VERSLAG | Barendrecht kan geen vuist maken tegen Spakenburg

Spakenburg heeft, na twee duels zonder winst, weer de volle buit binnengesleept. Op bezoek bij BVV Barendrecht wist de ploeg van John de Wolf eenvoudig te winnen op sportpark de Bongerd: 0-3.

- Advertentie -

Kort voor aanvang van de wedstrijd moest Barendrecht-verdediger Yorik van Deelen op het allerlaatste moment afhaken vanwege een blessure. De linksback stond wel op het wedstrijdformulier maar moest noodgedwongen vervangen worden door Ilyas Oulad-Ali.

Barendrecht weinig creatief
De toeschouwers op De Bongerd waren positief gestemd voorafgaand aan het duel met Spakenburg. Echter keek de thuisploeg binnen het kwartier al tegen een 0-1 achterstand aan. Spakenburg-spits Jordi Bitter was het meest alert nadat het schot van Olaf van der Sande werd weggebokst door Barendrecht-doelman Nick van der Ploeg. De aanvaller kon de bal in de rebound gemakkelijke binnen tikken en wist, net als vorige week in de derby tegen IJsselmeervogels, het net te vinden.

De ploeg van John de Wolf wist de thuisploeg vroeg vast te zetten en schakelde op de juiste momenten om waardoor het snel kon counteren. Philip Ties maakte prima gebruik van de tactiek, jammer genoeg voor Spakenburg werd zijn pass op Bitter afgevlagd voor buitenspel. Het eerste gevaarlijk van Barendrecht-kant kwam uit een standaardsituatie maar doelman Leon ter Wielen liet zich niet verrassen. De Blauwen hadden duidelijk de overhand en het betere van het spel, maar wist de voorsprong niet uit te breiden.

Arbiter Lorenzo Cairo zorgde er in de eerste helft voor dat de wedstrijd niet vloeiend verliep door veelvuldig te fluiten voor lichte overtredingen. Dat resulteerde in het nodige gemor, zowel op de tribune als op het veld. Richting het rustsignaal kwam BVV steeds meer uit de schulp gekropen. Aanvaller Qjelle Krollis wist Cendrino Misidjan eenvoudig achter zich te laten, maar er was geen medespeler om af te werken. Zo liep één van de geringe kansrijke aanvallen op niets uit, tot frustratie bij coach Jack van den Berg.

Blauwen overlopen Barendrecht-defensie
De nummer zeven van de ranglijst kwam goed de kleedkamer uit en deed wat het in de eerste driekwartier verzuimde: de score verdubbelen. In de eerste helft werd de poging van Van der Sande nog gekeerd, maar in de tweede helft verschalkte hij de doelman wél. Jasper Beekhuis bediende zijn ploeggenoot uitstekend en Van der Sande kopte de 0-2 achter Van der Ploeg.

De maker van het tweede doelpunt, Van der Sande, bleef een plaag voor de defensie van BVV Barendrecht. Hij kwam nog in aanraking met de goalie van Barendrecht en later was hij samen met Bitter nog gevaarlijk. De laatste poging rolde via de nummer negen over de achterlijn waardoor de thuisploeg opnieuw met de schrik vrij kwam.

In de tweede helft bleef SV Spakenburg goed combinerend voetballen en liep de nummer veertien van de Tweede Divisie achter de feiten aan. De ingevallen Anthony Biekman en Najim Haidary brachten weliswaar wat nieuwe energie bij de thuisploeg en maar wisten ook geen potten te breken. De moed zakte steeds verder in de schoenen bij de ploeg uit Barendrecht. BVV liep steeds verder naar achter, wat resulteerde in diverse hoekschoppen. Deze corners waren, door met name Argjend Selimi, veelvuldig gevaarlijk maar de genadeklap blijf uit.

In blessuretijd was daar dan toch de 0-3 voor de sv uit Spakenburg, met dank aan middenvelder Mike Vreekamp uit een voorzet van de ingevallen Nick de Bondt, tot voor kort uit de gratie bij de Blauwen. Desondanks staat De Bondt nu op maar liefst zeven assists. Spakenburg won daarmee voor het eerst sinds de contractverlening van coach De Wolf.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES