maandag, juni 21, 2021
Home Derde Divisie Derde Divisie Zaterdag Buitenspel door corona: 'Dat gevoel van 'We hebben wéér verloren' is echt...

Buitenspel door corona: ‘Dat gevoel van ‘We hebben wéér verloren’ is echt een gevoel dat ik nooit meer wil voelen’

Nu het seizoen 2019/2020 zo abrupt is afgelopen, hopen wij eigenlijk dat het balletje weer zo snel mogelijk gaat rollen. Voor dat het zo ver is, kijkt Voetbal247 met de hoofdrolspelers uit de Tweede- en Derde Divisie terug op hun seizoen en hoe zij de “extra grote zomerstop” aanpakken. In deel 13 van de rubriek ‘Buitenspel door corona‘ blikken we terug met TEC Tiel-verdediger Obi Onyeike die volgend seizoen bij VVSB zal spelen.

- Advertentie -

Hoe verliep jouw seizoen voor de coronastop?
Het werd uiteindelijk een moeizaam seizoen. Vorig seizoen speelde we in de Derde Divisie, maar de twee jaar daarvoor speelde we in de Tweede Divisie. We wisten daarom wat er ons te wachten stond. We begonnen de competitie natuurlijk goed door gelijk in de eerste wedstrijd uit te winnen bij Kozakken Boys. Ook de week daarna was prima en wonnen we thuis van van Jong Volendam. Helaas verloren we in de weken daarna wel twee keer, maar in ieder geval van de eerste acht wedstrijden hadden we er drie gewonnen, drie gelijk gespeeld en twee verloren. Geen slechte start voor een promovendus. Vervolgens kom je in zo´n zware dip waarbij je weken achter elkaar, soms echt kansloos en soms knullig door persoonlijke fouten, verliest. Ondanks dat het soms pijnlijke weken waren, heb ik persoonlijk wel een stabiel seizoen gedraaid waarbij ik op meerdere posities heb gespeeld. Mijn beste wedstrijden speelde ik echter vooral op mijn favoriete positie: centraal achterin.

Wat waren je hoogte- en dieptepunten?
Als ik kijk naar de dieptepunten, dan is het grootste dieptepunt vooral het gevoel van “het is wéér niet gelukt. We hebben wéér verloren.” Natuurlijk, als je week in week uit telkens maar weer verliest dan gebeurt er mentaal ook iets met jou en de groep. Dat gevoel van “we hebben wéér verloren”, dat is echt een gevoel dat ik nooit meer wil voelen. Als ik specifieker moet zijn, dan vooral de volgende wedstrijden: GVVV-thuis was écht een dieptepunt waar je in blessuretijd met 1-2 verliest. Ook bij Quick Boys-uit spelen we ook gewoon een hele goede wedstrijd, alleen maken we de kansen niet af en verlies je wéér met één doelpunt verschil. Echt een domper!

Hoogtepunten zaten vooral in het begin van seizoen waarbij er gewonnen werd van toch wel grote clubs in de Tweede Divisie. Bijvoorbeeld tegen Kozakkenboys, waarbij ik de winnende scoorde en ook de thuisoverwinning tegen Katwijk was ook wel een hoogtepunt.

Hoe reageerde je toen je hoorde dat het seizoen ineens was afgelopen?
Dat was natuurlijk heel raar. De laatste wedstrijd voor de coronacrisis was ik geschorst (tegen Koninklijke HFC) nadat ik daarvoor nog geen één minuut had gemist. Ik begon die maandag na de wedstrijd gewoon weer met trainen en focussen op de volgende wedstrijd. Ik was toen die tijd al onder andere in gesprek met VVSB en had voor mijzelf al besloten om TEC aan het einde van het seizoen te gaan verlaten. Ik dacht “Wat er ook gebeurt, of we er direct in blijven, nacompetitie spelen of er uit vliegen; ik wil na 5 jaar TEC ook in de laatste wedstrijden nog vlammen!” Helaas ging niet door en zo werd mijn laatste wedstrijd voor TEC de thuiswedstrijd tegen Jong Sparta. Maar ja, hoe leuk ik voetbal ook vind, het leven bestaat niet alleen maar uit voetbal en de gezondheid van de mens gaat voor alles.

Een beetje speculeren, maar wat als er geen corona had geweest en het seizoen gewoon had doorgegaan?
We stonden er natuurlijk niet goed voor en het zou voor ons heel moeilijk worden om er in te blijven. En om eerlijk te zijn, denk ik dat de mensen bij TEC het niet heel erg vinden dat de competitie klaar is en dat ze vooral blij zijn dat ze in de Tweede Divisie zijn gebleven.

Wat doe je nu?/Hoe pak je deze crisis aan om er beter uit te komen?
Mijn werk in de sportschool bij Louiszoon Healthclub Amsterdam ligt nu even stil door corona. We houden nu de leden bezig met dagelijkse online lessen en laten oefeningen zien die mensen thuis kunnen uitvoeren om een bepaald aspect te verbeteren. Bijvoorbeeld hun balans of core. Verder train ik mijn eigen klanten wél gewoon door, maar dan buiten of op openbare plekken met de juiste afstand. Verder heb ik mijn voetbaltrainingen ook weer opgepakt waarbij ik kinderen, zowel qua voetbal en conditie & kracht, train. Voor mijzelf ga ik vooral hardlopen in combinatie met lichaamsgewicht oefeningen.

Wat kunnen we van jou in het nieuwe seizoen verwachten?
Ik kijk heel erg uit naar volgend seizoen! Nieuwe club, nieuwe uitdaging en ik heb vooral veel zin om aan de slag te gaan voor VVSB. We gaan er een mooi seizoen van maken.

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

Steun Voetbal247.nl met een kleine donatie

0
Nog een paar maanden en dan hopen we eindelijk weer ons geliefde topamateurvoetbal als vanouds te kunnen beleven. Zo'n anderhalf jaar moeten we onze geliefde weekendbesteding nu missen. In die tijd hebben we op Voetbal247.nl zo goed en zo kwaad als het gaat je...
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..