maandag, maart 8, 2021
Home Derde Divisie Derde Divisie Zaterdag Buitenspel door corona: 'Als je in Zeeland wint, ben je daar altijd...

Buitenspel door corona: ‘Als je in Zeeland wint, ben je daar altijd welkom om een derde helft te vieren’

Nu het seizoen 2019/2020 zo abrupt is afgelopen, hopen wij eigenlijk dat het balletje weer zo snel mogelijk gaat rollen. Voor dat het zo ver is, kijkt Voetbal247 met de hoofdrolspelers uit de Tweede- en Derde Divisie terug op hun seizoen en hoe zij de “extra grote zomerstop” aanpakken. In deel 12 van de rubriek ‘Buitenspel door corona‘ blikken we terug met BVV Barendrecht-aanvaller Peter de Lange.

- Advertentie -

Hoe verliep jouw seizoen voor de coronastop?
Mijn eerste seizoen na mijn terugkeer bij ‘mijn’ cluppie BVV Barenrecht is er in ieder geval een met ups en downs. Ik ben vooral erg blij dat ik weer terug ben bij de club waar het voor mij ooit als klein jongetje allemaal begon. We hebben, na een voor BVV Barendrecht begrippen ‘rampseizoen’ met de degradatie uit de Tweede Divisie, met een vrij nieuw team opnieuw moeten bouwen aan zowel de sfeer in- als aan het voetbal van het team. Na een wat wisselvallig start van de competitie heb ik er uiteindelijk toch wel een redelijk gevoel aan overgehouden en heb ik ervaren dat we met deze groep zeker goed konden uitbouwen. De vele jongens die van een blessure weer langzaamaan terug aan het komen waren maakten het uiteindelijk voor de trainer weer mogelijk om keuzes te kunnen, in plaats van moeten, te maken. We zijn er als groep alleen maar sterker door geworden. Zelf heb ik nog een korte periode last gehad van een knieblessure, wat vooral persoonlijk wat frustratie opleverde. Uiteindelijk ben ik toch tevreden met de 10 goals en de plaats waar we zijn ‘geëindigd (7e plaats, red.). Het is vooral jammer dat we de laatste twee wedstrijden tegen een onnodige nederlaag opliepen tegen twee concurrenten voor de tweede periodetitel. Anders had er wellicht nog wel meer ingezeten.

Wat waren je hoogte- en dieptepunten?
Het dieptepunt is tweeledig. Aan de ene kant mijn persoonlijke kwetsuur waardoor ik een aantal wedstrijden en trainingen niet heb kunnen bijdragen wat ik zou willen en aan de andere kant het moddergooien vanuit alle hoeken rondom het vertrek van trainer Jack van de Berg. Ik kan het persoonlijk erg goed met hem vinden. Samen hebben we in 3 verschillende periodes zowel successen als dieptepunten met elkaar meegemaakt. Dat schept op de lange termijn, zowel sportief als privé, een bepaalde band.

De hoogtepunten kan ik er wel een paar van noemen, maar voornamelijk het feit dat we als groep in toch wel een vrij korte periode behoorlijk naar elkaar zijn toegegroeid. Zowel op- als buiten het veld. Het is mooi om te zien dat jongens ook privé goed met elkaar omgaan en dat versterkt het groepsgevoel. Een bijzonder hoogtepunt is ook wel dat we bij de uitwedstrijd in Hoek het toch voor elkaar hebben gekregen de Raaijberg als enige team volledig op zijn kop te zetten. En je weet het: als je in Zeeland wint, ben je daar altijd welkom om een derde helft te vieren. Persoonlijk ben ik wel erg blij dat ik 10+ goals heb gemaakt in officiële wedstrijden, want daar wordt je als spits toch op afgerekend.

Hoe reageerde je toen je hoorde dat het seizoen ineens was afgelopen?
In eerste instantie denk je dat het een grap is, omdat we een situatie als deze niet eerder mee hebben gemaakt. Het voelt dan zeker onwerkelijk als het definitief zo is. Nu waren er voor ons nog maximaal twee prijzen haalbaar, dus als je daarvoor nog in de race bent en het teamgevoel goed is, is het wel een teleurstelling. Ik hoop dan ook dat we met zijn allen ons goed blijven houden aan de regels omtrent het coronavirus, want dan kunnen we misschien wel eerder dan verwacht weer wedstrijden spelen tegen elkaar met publiek erbij. Uiteindelijk is dat waarvoor je het als voetballer op ons niveau allemaal doet.

Een beetje speculeren, maar wat als er geen corona had geweest en het seizoen gewoon had doorgegaan?
Dat is moeilijk te zeggen. Zoals ik al aangaf, zaten we in een goede flow qua prestaties en was de sfeer in de groep ook gewoon goed te noemen. Vaak komen prestaties vanzelf als de sfeer in een groep uitstekend is. Wellicht met een periodetitel en een promotie als beloning op ons gezamenlijke werk. Ook zaten we nog in een regiocup wat uiteindelijk vooral een prestige verhaal is. Dit betreft wedstrijden tegen voornamelijk clubs, en vooral jongens, die je goed kent. Dus wie weet hadden we wel met twee prijzen in ons handen gestaan en een rampseizoen laten opvolgen door een onverwachts megasucces. Ik zeg altijd maar zo: “Achteraf is mooi wonen en we zullen het nooit weten”. Op naar een nieuw seizoen!

Wat doe je nu?/Hoe pak je deze crisis aan om er beter uit te komen?
Ik train nu vooral voor mijzelf. Ik heb er sinds kort een nieuwe hobby bij in de vorm van wielrennen. Heerlijk om met dit mooie weer de omgeving van een andere kant te zien. Daarnaast probeer je toch wel wat met een bal te blijven doen en spreek je zo nu en dan af met wat maten om een balletje te trappen en wat conditioneel werk te verrichten. Je weet pas of je beter de crisis uit komt zodra je weer met je teamgenoten op het veld staat en wedstrijden gaat spelen. Ik voel me in ieder geval fitter dan ooit tevoren 😉

Wat kunnen we van jou in het nieuwe seizoen verwachten?
In ieder geval hoop ik weer van waarde te kunnen zijn voor het elftal, zoals ik dat een goede periode dit seizoen ook heb laten zien. Als ik me goed voel en veel speel, dan komen de goals vanzelf. We gaan dus gewoon weer weer voor minimaal 10 aan goals in officiële wedstrijden. Meer waarde hecht ik aan het belangrijk zijn voor het team. Of dat nu met goals of assists (puur statistieken) is of met het zijn van een aanspeelpunt, maakt mij niet zoveel uit. We krijgen een nieuwe trainer waar ik veel van verwacht, op sportief vlak, maar zeker ook privé. Ik ga dus met hooggespannen verwachtingen het nieuwe seizoen in, wanneer het dan ook mag gaan starten.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES