zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseBom barst rond Achilles '29; familie Derks verbant club van sportpark de...

Bom barst rond Achilles ’29; familie Derks verbant club van sportpark de Heikant

De bom rond Achilles ’29 en de familie Derks lijkt nu echt gebarsten. De voetbalclub, die zich de afgelopen jaren met de nodige incidenten losmaakte van de invloedrijke familie Derks, is te verstaan gegeven dat het vanaf 1 oktober 2019 niet meer welkom is op sportpark de Heikant, eigendom van de familie.

De meest recente ontwikkeling is tevens gedeeld met de gemeenteraad en zorgt volgens De Gelderlander voor onrust in het dorp. In een verklaring schrijft de familie Derks onder meer: ,,Uiteindelijk hebben we moeten vaststellen dat de vereniging bewust heeft ingezet op een radicale breuk. (..) Het was voor ons heel erg pijnlijk te ervaren dat de club waar wij zoveel mee hebben gedeeld, zo graag van ons af wilde.”

Achilles ’29 en de familie Derks waren decennia lang met elkaar vervlochten. De club kende in haar amateurtijd grote successen, maar nadat het koos om deel te gaan nemen aan de pilot om deel te nemen aan de Eerste Divisie, bleek de club dat financieel te machtig. Het leidde tot een reeks incidenten, negatieve publiciteit en sportieve teloorgang van de Eerste Divisie naar een huidige laatste plaats in de Hoofdklasse. Daarnaast ging de BV waarin onder meer de spelerscontracten waren ondergebracht failliet, alsmede de stichting waarin het gebruik van sportpark de Heikant was geregeld.

De noodlijdende vereniging besloot te breken met alle leden van de familie Derks. De familie schrijft daarover: ,,Het bestuur van Achilles’29 legde echter begin mei 2019 een bom onder het lopende overleg. Tot onze verbijstering werd plotseling tijdens een informatiebijeenkomst vanachter de bestuurstafel een aaneenschakeling van verdachtmakingen en leugens over onze familie aan de leden kenbaar gemaakt. Kort daarna werden diverse familieleden die op dat moment nog vrijwilligerswerk deden, uit hun functies gezet. Dit onder het mom van onderzoeken die nooit hebben plaatsgevonden. De relatie raakte door deze gang van zaken onherstelbaar beschadigd.”

Het is niet duidelijk waar teams van Achilles ’29 na komend weekend hun wedstrijden zullen spelen. Het bestuur van de club heeft nog niet op de recente ontwikkeling gereageerd.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD