woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde Divisie Blok: 'Spakenburg voetbalt naar haar mogelijkheden'

[VIDEO] Blok: ‘Spakenburg voetbalt naar haar mogelijkheden’

Spakenburg lijkt vooralsnog de hooggespannen verwachtingen in te lossen. De Blauwen spraken uit zo snel mogelijk te willen terugkeren naar de Tweede Divisie en staan na acht speelronden bovenaan in de Derde Divisie Zaterdag. Toch krijgt de ploeg van John de Wolf soms kritiek op haar spelopvatting. Onterecht, meent Scheveningen-coach John Blok.

Reëel
,,Iedereen valt over de manier van spelen van Spakenburg, maar ik denk dat die heel reëel is als je kijkt naar het spelersmateriaal”, constateert Blok in gesprek met Omroep West. ,,Als je in de top van Europa kijkt, spelen heel veel ploegen zo, maar in Nederland vinden we dat je altijd met drie spitsen aanvallend moet voetballen én winnen.”

Jong BVO’s
,,Maar ik denk dat John (De Wolf, V247) zijn ploeg gewoon naar haar mogelijkheden laat spelen.” Of de Blauwen aan het einde van de rit ook bovenaan staan, durft Blok echter niet te voorspellen: ,,In deze afdeling is het heel afhankelijk van wat de Jong BVO’s doen. Als je ziet wat Jong FC Groningen vorige week in het veld brengt tegen Spakenburg.. Als een Jong BVO echt wil, dan worden ze gewoon kampioen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD