Volg ons
Mark van den Boogaart AFC

Tweede Divisie

Bijzondere rentree AFC’er Van den Boogaart: “Geleerd niet te ver vooruit te kijken”

Bijzondere rentree AFC’er Van den Boogaart: “Geleerd niet te ver vooruit te kijken”

Hij trainde bijna zeven maanden niet, maar maakte desondanks tegen Spakenburg het verschil. Mark van den Boogaart had de afgelopen tijd wel andere dingen aan zijn hoofd dan voetballen, maar nu de zorgen binnen zijn gezin wat verlicht zijn, besloot hij zijn kicksen weer aan te trekken en met succes: prompt won AFC na zes duels zonder overwinning weer eens.

Aandacht aan zijn gezin

“Het was april vorig jaar toen mijn vriendin de diagnose kreeg dat ze ernstig ziek bleek. Ik besloot direct om voorlopig te stoppen met voetballen om mijn tijd een aandacht aan mijn gezin, met een zoontje van 2, te kunnen besteden”, blikt Van den Boogaart tegenover TweedeDivisie.org terug op de ingrijpende periode. “Er volgden zware therapieën, maar gelukkig gaat het inmiddels weer een stuk beter. Al blijft het wel iets om in de komende jaren te blijven monitoren.”

Deur stond altijd open

Binnen AFC was alle begrip voor het besluit van de middenvelder: “De club gaf me de ruimte en was betrokken. De deur van de club bleef voor me open staan. Daardoor heb ik me altijd heel welkom gevoeld. Nu het privé weer beter gaat, is het leuk om weer terug te zijn. Tegen Koninklijke HFC en TEC was het nog zwaar en wennen, maar zaterdag tegen Spakenburg ging het lekker.”

Niet over toekomst nagedacht

Hoe de toekomst er sportief uitziet, weet Van den Boogaart nog niet: “In 2015 heb ik bij mijn overstap van Rijnsburgse Boys naar AFC bewust gekozen om in Amsterdam, waar ik ook woon, te gaan voetballen. Omdat ik een eigen bedrijf heb was ik al veel onderweg, dat combineren met voetballen bij Rijnsburg was niet meer te doen”, besluit hij. “Wat de toekomst brengt? Ik heb daar eerlijk gezegd nog niet over nagedacht. Wellicht spreek ik er binnenkort nog met de mensen van AFC over. Ik ben nu 31 en heb geleerd niet meer zo ver vooruit te kijken.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie