maandag, 11 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieBerry Powel neemt ingrijpende beslissing over zijn voetbaltoekomst

Berry Powel neemt ingrijpende beslissing over zijn voetbaltoekomst

Berry Powel heeft zijn laatste wedstrijd als topamateurvoetballer gespeeld. De 40-jarige aanvaller heeft besloten komend seizoen op een lager niveau verder te gaan.

De voormalig speler van De Graafschap, FC Groningen en ADO Den Haag, het Spaanse Gimnàstic de Tarragona, Huracán Valencia CF en Elche CF, Heracles Almelo, Roda JC, Kozakken Boys, IJsselmeervogels en DVS’33 mikt op een club die uitkomst in de eerste, tweede of derde klasse.

De reden voor het besluit schuilt hem vooral in de wens om meer vrije tijd te hebben, zegt Powel in gesprek met RegiosportVeenendaal.nl: ,,Als je op divisie-niveau speelt, heb je amper een vrij weekend. Dat is op een lager niveau wel anders. Dan heb, ten opzichte van de Tweede Divisie, opeens een weekend of acht extra zonder wedstrijden. De afgelopen periode heb ik ervaren hoe lekker dat is en daardoor ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het voetbal op het hoogste amateurniveau waarschijnlijk achter mij ga laten.”

,,Stoppen moet voetbal wil ik nog niet. Nu je weer een klein beetje kan trainen, merk ik opnieuw hoe leuk het spelletje nog is. (..) We zien wel hoe het gaat lopen. Het lijkt mij heerlijk, niet elk weekend meer kwijt te zijn aan voetbal. Dat je gewoon tegen je kids kan zeggen: ‘Kom, we gaan op wintersport’ zonder dat je verplichtingen hebt.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD