HomeClubsBegaafde technicus Davy Pröpper heeft geen plezier meer

Begaafde technicus Davy Pröpper heeft geen plezier meer

Davy Pröpper stopt per direct met voetballen, terwijl hij nog een doorlopend contract van anderhalf jaar bij PSV heeft. De voormalig international verklaart helemaal klaar te zijn met de voetbalcultuur. Het opmerkelijke is dat de voetballer al met motivatieproblemen kampt sinds het begin van zijn carrière.

Begaafde technicus

Van het begin af aan werd de speler geroemd vanwege zijn voetbaltechnische capaciteiten, maar altijd waren er tevens grote vraagtekens rondom zijn mentale weerbaarheid. De jonge Davy Pröpper moest leren om “lak te hebben aan de wereld”. Als voetballer maakt hij zijn debuut bij Vitesse.

Bij die club komt hij in aanraking met Fred Rutten die hem veel laat warmlopen, zonder de voetballer in het spel te brengen. De voetballer merkte hier zelf over op dat dit hem mentaal gesterkt had. Het meest opvallende aspect hierbij is dat de voetballer buiten het veld rustig is en op sommigen zelfs timide overkomt, maar binnen het veld is daar nooit iets van te merken.

Na een moeizaam begin breekt de technisch begaafde middenvelder met het enorme loopvermogen door in het betaald voetbal. Hij debuteert op 5 juni 2015 in Oranje en heeft in 17 interlands 3 maal gescoord.

Basisspeler

Na zijn periode bij Vitesse vertrekt Pröpper naar PSV, waar hij direct een basisplaats weet te veroveren. Hier wordt de middenvelder 2 maal landskampioen en winnaar van de Johan Cruijff Schaal en vertrekt in het begin van zijn 3e seizoen naar Brighton & Hove Albion.

Bij deze club is hij 3 seizoen achtereen basisspeler, totdat de kink in de kabel komt in het seizoen 2020/2021 waar de voetballer in totaal maar 11 duels speelt. In juni 2021 komt hij bijna transfervrij over naar PSV en op dat moment heeft Pröpper nog veel zin in de uitdaging.

Terugkomst PSV

Bij terugkomst op de Herdgang valt het menigeen op dat de verloren zoon fysiek sterker is geworden. Zelf hoopt hij vooral ook weer aan veel spelen toe te komen. Dat valt tegen. In totaal maakte hij maar 296 speelminuten. Dat zal niet hebben bijgedragen aan het plezier waarnaar de voetballer op zoek was.

Eenvoudig inzetten op de eredivisie, KNVB Beker of Champions League? Bet365 is de nummer 1 legale broker van Nederland! Bij Bet365 krijg je nu tot 100 euro bonus op je eerste storting! Waar wacht je nog op?

Bet365 welkomstbonus min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Minimale leeftijd voor aanbiedingen is 24 jaar.