dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieBarendrecht verslaat GVVV, Boogers direct van waarde voor UNA

Barendrecht verslaat GVVV, Boogers direct van waarde voor UNA

De Tweede Divisie is weer hervat, na een winterstop van een paar weken. Barendrecht en GVVV brachten de Tweede Divisie weer in beweging. Voor eerstgenoemde club begon 2017 het best, want zij wonnen met 2-0. Ook UNA slaagde er in om te winnen, op bezoek bij Excelsior Maassluis. HHC Hardenberg – Spakenburg en FC Lienden – Koninklijke HFC  werden vanwege het winterse weer afgelast.

Barendrecht – GVVV 2-0

GVVV was één van de verrassingen in de eerste seizoenshelft. In de weken voor de winterstop draaide het echter al moeizamer bij de ploeg van trainer John de Wolf. Ook tegen Barendrecht liep het niet. De thuisploeg won verdiend met 2-0. De openingsfase was nog wel voor GVVV, met een aantal kansen voor onder andere Joey Jongman, Robin Mulder en Roy Terschegget. Doelpunten leverde dat alleen niet op en na twintig minuten spelen slaagde Barendrecht er wel in om de tegenstander pijn te doen. Jeffrey Aarts bracht zijn club op voorsprong uit een hoekschop.

Vrijwel direct na de 1-0 van Barendrecht kreeg Patrick Heesakkers een dot van een kans om gelijk te trekken, maar zijn inzet kwam niet in de buurt van het doel. Daarna werd Barendrecht steeds machtiger op het veld. In de tweede helft kreeg Daniel Esajas kort na rust een grote kans om de score te verdubbelen, maar zijn vizier stond nog niet op scherp. Zo’n twintig minuten later was dat wel het geval. Met een fraaie lob wist Esajas Johan Jansen te verschalken en zo alsnog de 2-0 te maken. Melvin Winterberg had daarna nog de 3-0 op de schoen, maar zijn inzet verdween over het doel van Jansen. Het geloof bij GVVV op een goed resultaat was daarna verdwenen.

Excelsior Maassluis – UNA 3-4

UNA had in de eerste wedstrijd na de winterstop een makkie, al werd het nog spannend in de slotfase. Op bezoek bij Excelsior Maassluis werd met 3-4 gewonnen. Brian Boogers kreeg van trainer Mark Schenning direct een basisplaats. De aanvaller keerde terug op het oude nest, nadat hij bij Achilles’29 terug was gezet naar het tweede elftal. Boogers was direct van grote waarde voor zijn club, waar hij het seizoen op huurbasis afmaakt. Binnen een paar minuten leverde hij de assist bij de 0-1 van Mart van de Gevel en vervolgens was hij zelf verantwoordelijk voor de 0-2, na een half uur spelen.

UNA had weinig te duchten van de amateurkampioen van Nederland. Ook in de tweede helft hoefde UNA nauwelijks te vrezen voor een treffer van Excelsior M. Met de 0-3 van Teun Sebregts werd de wedstrijd in het slot gegooid. Via Van de Meer werd het zelfs ook nog 0-4 en daarmee werd het steeds pijnlijker voor Excelsior Maassluis. Daarna begon echter de Dean van Ooijen-show. Met drie goals in acht minuten zorgde hij nog voor een spannende slotfase. Verder dan 3-4 kwam Excelsior M echter niet meer.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD