Volg ons

Tweede Divisie

Barendrecht verliest spektakelstuk van Rijnsburg, HHC haalt uit bij Jong Almere

Barendrecht verliest spektakelstuk van Rijnsburg, HHC haalt uit bij Jong Almere

Barendrecht mag dan in zwaar weer zitten, de ploeg van Albert van der Dussen kan veerkracht niet verweten worden. Het kwam na een 0-4 achterstand terug tot 2-4 en knokte van 2-5 terug naar 4-5. HHC wervelde langs Jong Almere City en Kozakken Boys en Jong Sparta deelden de punten: 1-1.

Barendrecht – Rijnsburgse Boys
Rijnsburgse Boys leek een ontspannen middag te gaan beleven op de Bongerd, maar kreeg het in de slotfase nog Spaans benauwd. Edo Knol tekende al vroeg voor de 0-1, Max Hudepohl scoorde de 0-2 en met amper tien minuten gespeeld stond het al 0-3, ditmaal door Maikey Parami. De ingevallen Frank Tervoert maakte er vlak voor rust 0-4 van. En Barendrecht? Dat raakte via Danny Monster nog wel de paal en zag Masies Artien bijna een eigen goal scoren, maar was voor rust vooral toeschouwer van een zeer effectief Rijnsburg. In blessuretijd maakte Donny Navajas Sanchez in voorlopig zijn laatste duel voor Barendrecht de 1-4. Na rust maakte de aanvallende middenvelder, sinds kort ook model, ook de 2-4. Dat bracht de Uien nog niet echt van hun stuk, vooral niet omdat Tervoert na een uur de marge weer verruimde tot 2-5. Maar Barendrecht gaf niet op, zag Sanchez tien minuten voor tijd opnieuw scoren, en kreeg een minuut voor tijd ook nog een strafschop. Yarick Drost benutte het buitenkansje en zo stond het plots weer 4-5. Dat was tevens de eindstand.

Kozakken Boys – Jong Sparta
Afgelopen week stond Gwaeron Stout al in de belangstelling na zijn aangekondigde overstap naar IJsselmeervogels, tegen Jong Sparta kende de middenvelder opnieuw een hoofdrol. Een wat onbesuisde en onhandige tackle leverde hem halverwege de eerste helft een rode kaart op. Tot dat moment waren kansen nog redelijk schaars geweest op de Zwaaier. Ook met een man minder kreeg Kozakken Boys echter aardige kansen. Tien minuten na het vertrek van Stout werd ook trainer Jasper de Muijnck weggestuurd door scheidsrechter Teuben. Het spelbeeld bleef op en neer golven, waarbij met name Achmed El Azzouti, eveneens naar de Rooien uit Spakenburg vertrekkend, verschillende kansen kreeg. Aan de andere kant kreeg Youssef El Kachati een enorme kans. Beiden speelden uiteindelijk een hoofdrol bij de 0-1. Het was El Azzouti die de lat raakte, waarna in de tegenaanval Jong Sparta er razendsnel uitkwam en via El Kachati met een fraaie krul scoorde. El Azzouti vond tien minuten later alsnog zijn treffer, toen hij het meest alert was bij een snel genomen vrije trap. De Rotterdamse beloften zochten nadrukkelijk naar de volle winst, maar vonden die niet. In blessuretijd moest Spartaan Jaimy Brute nog wel met zijn tweede gele kaart vroegtijdig van het veld.

Jong Almere City – HHC Hardenberg
Er werd wel eens gezegd dat beloftenploegen HHC Hardenberg niet zo lagen, maar daar bleek in Almere niets van. De ploeg van Gert Jan Karsten toonde zich bovenal zeer effectief. Rick Hemmink scoorde halverwege de eerste helft de 0-1. Een paar minuten later verdiende Rob van der Leij zelf een strafschop en de spits benutte de toegekende mogelijkheid zelf vanaf elf meter: 0-2. Met nog zo’n twintig minuten te voetballen maakte Jurjan Mannes er 0-3 van. HHC kreeg bovendien een tweede strafschop en weer was Van der Leij koelbloedig: 0-4. Mocht de ploeg van Ivar van Dinteren nog enig geloof op een ommekeer hebben gehad, dan hielp de tweede gele kaart voor Radinio Balker kort daarna niet echt. Zo won HHC, zij het wat geflatteerd, met 0-4 in Almere.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie