donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagASWH haakt af; FC Lisse en IJsselmeervogels denderen door

ASWH haakt af; FC Lisse en IJsselmeervogels denderen door

FC Lisse heeft de eerste periodetitel gewonnen. Zelf werd Jong Almere City moeizaam verslagen, maar ASWH ging hard onderuit. Daardoor heeft Lisse de periode binnen en rukt IJsselmeervogels op naar de tweede plaats. De Rooien maakten namelijk indruk. Opvallend was ook de harde nederlaag van Rijnsburgse Boys in Harkema.

Periodetitel Lisse, hattrick Van de Laar

FC Lisse is na elf duels nog altijd ongeslagen, al zijn de resultaten de laatste weken wel moeizamer. Na 1-2 bij Rijnvogels werd het nu 2-1 tegen Jong Almere City. De goal van Niels Buijs werd nog voor rust gecounterd door Maarten Davids, maar Steven Olsthoorn bezorgde de ploeg van Robbert de Ruiter toch de zege. ASWH won midweeks bij Spakenburg voor de KNVB Beker, maar was op eigen veld in de openingsfase niet scherp. VVOG profiteerde door naar 0-3 te lopen met twee goals van Jeremy de Graaf. Die achterstand werd niet meer rechtgezet (2-5). Zo ging de tweede plaats naar IJsselmeervogels. Ook de Rooien kenden bekersucces, maar wisten het goede gevoel vast te houden. Kay Velda wist namens DVS’33 de razendsnelle 0-1 van Oktay Öztürk (na zeven tellen) nog recht te zetten, door een hattrick van Mike van de Laar werd het vervolgens 1-6.

Groep achtervolgers laat allemaal punten liggen

De ploegen achter de top drie liet punten liggen. Zo verloor Scheveningen bij Jong FC Volendam met 2-1. Bizar genoeg was het Bert Steltenpool namens de beloften van Volendam die scoorde, terwijl hij vrijdagavond ook nog de winnende maakte voor FC Volendam tegen MVV. Het is één van de rare kronkels in de regelgeving van de beloftenteams dat dit mogelijk is. Volendam is door de zege nu de nummer vijf. Naast nummer zes DVS’33 verloor ook ODIN’59. Bij SteDoCo werd het 1-0.

Dubbel feest in Friesland

Ook de nummers acht FC Groningen (0-0 tegen Rijnvogels), Rijnsburgse Boys, Quick Boys en Capelle (0-0 tegen elkaar) kwamen niet tot winst. Rijnsburg ging zelfs heel hard onderuit bij Harkemase Boys. Het werd 4-1 door goals van Ezra Schrijver, Henny Bouius, Erich Jongeling en Robert Stelpstra. Het was voor Harkema de eerste zege sinds 20 augustus. In de gevarenzone won ONS Sneek met 1-0 van Huizen door een goal van Yumé Ramos en schuift op doelsaldo boven de streep.

Bekijk de Derde Divisie Zaterdag Uitslagen | Stand | Programma

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD