vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlClubsAFCAFC-voorzitter: 'Heb te doen met De Dijk'

AFC-voorzitter: ‘Heb te doen met De Dijk’

De recente ontwikkelingen bij De Dijk zorgen ervoor dat de ambities om uit te groeien tot profclub voorlopig op losse schroeven staan. Toch zorgt dat niet voor leedvermaak bij AFC, de Amsterdamse concurrent van De Dijk in de Tweede Divisie.

Helpen, niet afzeiken
,,Ze waren goed op weg en ik vind het oprecht triest voor de mensen die er zoveel tijd, geld en energie in hebben gestoken”, stelt AFC-voorzitter Ad Westerhof in De Telegraaf. ,,Ik heb echt met ze te doen. Het zijn mensen die hun nek uitsteken. Die moet je altijd helpen, vind ik en zeker niet afzeiken. Maar tegelijk zien we dat het de zoveelste keer is dat een ambitieuze amateurclub het waarschijnlijk niet redt.”

Niet reëel om naar Eredivisie door te stoten
Bij AFC heeft men echter absoluut geen ambitie om profclub te worden: ,,Ik denk dat de mensen er hier niet heel gelukkig van worden om op maandagavond naar Helmond Sport uit te moeten en ik denk niet dat het reëel is om te denken dat je zomaar even doorstoot naar de eredivisie.” Wat daarbij ook meespeelt is dat zowel AFC als De Dijk maar weinig toeschouwers trekken: „We kunnen er moeilijk omheen dat Amsterdam niet echt een voetbalstad is. Kijk, we staan hier massaal achter Ajax, maar daarbuiten zie je de belangstelling voor andere clubs in de stad al decennialang in elkaar storten.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD