Volg ons

Tweede Divisie

AFC verslaat TEC in ware degradatiekraker

AFC verslaat TEC in ware degradatiekraker

AFC heeft een belangrijke stap gezet in haar missie naar handhaving in de Tweede Divisie. De ploeg van coach André Wetzel boekte een verdiende 2-0 zege op TEC, al vielen de treffers pas in de slotfase.

Rommelige eerste helft
Slechts één punt bedroeg het verschil vooraf op de ranglijst tussen AFC en TEC in het voordeel van de gasten. Om die reden was het treffen op sportpark Goed Genoeg essentieel voor beide clubs in de strijd om lijfsbehoud, dan wel het verschil tussen rechtstreekse degradatie of play-offs. Misschien was het die druk die de eerste helft rommelig maakte, maar het kan ook zomaar het hobbelige veld van AFC die zorgde voor een rommelige eerste helft.

Schaarse kansen
Daarin waren kansen spaarzaam van beide kanten. In het eerste kwartier was TEC het meest bedrijvig via Serhat Koc, Sherwin Griot en Robbie Holder, de drie handenbinders in de voorhoede bij de Tielse ploeg. In het laatste half uur nam AFC het initiatief wat over, al kwam het daarbij eigenlijk niet verder dan een doorgeschoten bal die Milan Hoek plots alleen voor Sebastian van der Sman zette. De doelman was echter op tijd bij de bal en smoorde de kans.

AFC strijdbaarder

Na rust zette AFC haar overwicht voort. De Amsterdammers straalden meer bereidheid uit om de degradatiekraker naar zich toe te trekken en waren voetballend ook slimmer, zonder overigens veel grote kansen te creëren. TEC stelde daar na rust erg weinig tegenover. De ploeg van coach Frits van den Berk was eigenlijk alleen gevaarlijk met een kopbal van Robbie Holder uit een hoekschop, die maar net over het doel van Patrick Zonneveld ging.

Ignacio goudhaantje
In de slotfase greep AFC alsnog de zege. Na een chaotische situatie voor het doel van TEC, was Raily Ignacio de slimste, pikte de bal op en schoof hem in de het lege doel. In de slotminuut maakte de ingevallen Malcolm Esajas er ook nog 2-0 van, waarmee het Tielse verzet definitief gebroken was.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie