dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAFC de slechtste 'eerste helft club' in Tweede Divisie

AFC de slechtste ‘eerste helft club’ in Tweede Divisie

AFC presteerde tegen Jong Sparta om afgelopen weekend een 0-2-achterstand bij rust om te buigen in een 3-2-zege. Het is niet de eerste keer dat de ploeg van Ton du Chatinier na een trage start alsnog op gang kwam. De nummer drie van de Tweede Divisie blijkt zelfs de slechtste eerste helft club van de Divisie.

Van plaats drie naar plaats achttien

Na elf wedstrijden staat AFC op een keurige derde plaats. Met 21 punten is de achterstand op koplopers Jong AZ en GVVV slechts drie punten. Verloren werd er ook pas twee keer, tegenover zes zeges en drie keer een gelijkspel. Maar hoe anders zou dat zijn als er alleen naar de eerste helft wordt gekeken. Zou iedere wedstrijd maar over 45 minuten gaan, dan staat AFC strak laatste in de Tweede Divisie. Met een doelsaldo van 3-12 en maar één voorsprong verzamelden de Amsterdammers in de eerste helft slechts zes punten. Jong Vitesse, Kozakken Boys en De Treffers staan in het ‘eerste helft klassement’ aan kop met negentien punten. In de tweede helft is AFC dus bijna niet te stoppen met een doelsaldo van 22-9.

Jong Vitesse de leukste, Excelsior Maassluis de saaiste

Mocht je vooral veel doelpunten willen zien, dan is het aan te raden om een wedstrijd van Jong Vitesse te gaan kijken. Het minimum aantal doelpunten in een wedstrijd van de beloften uit Arnhem was drie en gemiddeld worden er 4,64 doelpunten gescoord in iedere wedstrijd waar Jong Vitesse bij betrokken is. Ook bij Spakenburg (4,18), AFC (4,18) en Jong Sparta (4,09) is het bijna spektakel gegarandeerd. Hoe anders is dat voor Excelsior Maassluis. Met uitzondering van één wedstrijd wordt er nimmer meer dan drie keer gescoord. Gemiddeld blijven duels van de Tricolores dan ook steken op 2,36. Ook bij FC Lienden (2,82), Katwijk (2,73) en GVVV (2,64) zijn doelpunten relatief gezien schaars.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD