woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAFC boekt eerste zege van 2017 tegen Spakenburg

AFC boekt eerste zege van 2017 tegen Spakenburg

Spakenburg heeft onder de nieuwe trainer Joop Gall geen vliegende start kunnen maken. In Amsterdam werd verloren van AFC, waardoor de degradatiestreep nu echt is bereikt. AFC weet juist weer afstand te nemen.

Snelle 1-0

Met Joop Gall voor het eerst op de bank deelde Spakenburg de eerste speldenprikjes uit op Goed Genoeg, voor ook AFC gevaarlijk kon worden. Na twintig minuten was het raak voor de Amsterdammers. Christian Supusepa werd uitgespeeld en Pieter Koopman kon vervolgens afronden (1-0).

Eigen goal

Spakenburg kon daarna nooit echt een vuist maken en was erg slordig. AFC kreeg dan ook wat kansjes, waar doelman André Krul telkens wist te redden. Twintig minuten voor tijd kon hij ook niet meer redden. Tim Sanders werkte de bal namelijk uit een corner in zijn eigen doel. In blessuretijd maakte Philip Ties nog wel de 2-1, maar daar bleef het bij. Spakenburg komt door de nederlaag nog verder in de problemen, terwijl AFC eindelijk weer eens kan juichen. Met 36 punten vliegen de Amsterdammers zelfs weer even naar het linkerrijtje en is de streep zeven punten verwijderd.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD