woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29Achilles '29 drie maanden achter met salarissen; geruchten over aanstaand faillissement

Achilles ’29 drie maanden achter met salarissen; geruchten over aanstaand faillissement

Donkere wolken pakken zich samen boven de Heikant. Achilles ’29 is sinds afgelopen woensdag drie maanden achter met haar salarisbetaling. Dat heeft mogelijk verstrekkende gevolgen. Volgens De Gelderlander gaan er bovendien geruchten over een aanstaand faillissement.

Miljoenenlening

Spelers en technische staf wachten nog op hun loon over augustus, september en oktober. Deze week zou de veelbesproken Braziliaanse miljoenenlening binnenkomen, maar voor zover bekend is die nog niet op de Groesbeekse rekening waargenomen.

Puntenaftrek

De achterstand van drie maanden kan verstrekkende gevolgen hebben. Zo kan de licentiecommissie van de KNVB besluiten om de club te straffen met puntenaftrek vanwege het achterstallige salaris. De KNVB wil daarover niets zeggen tegen de goed ingevoerde krant.

Transfervrije status

Bovendien kunnen spelers na drie maanden loonachterstand ook vragen om een transfervrije status. Dat is echter geen vanzelfsprekendheid, legt Ad Dieben van spelersvakbond VVCS uit: ,,Na drie maanden is het mogelijk om te eisen dat het contract ontbonden wordt. Maar dan moeten er daarvoor wel stappen zijn ondernomen. De club moet bijvoorbeeld meerdere keren gesommeerd zijn om te betalen. Dat is hier niet het geval.”

Faillissement
Het meest alarmerend zijn echter geruchten die De Gelderlander heeft opgevangen over een aanstaand faillissement. In dat geval neemt het UWV voor een bepaalde periode de loonbetaling over. Achilles ’29 speelt zaterdag op de eigen Heikant de Groesbeekse derby tegen De Treffers. Het duel wordt live op FOX Sports uitgezonden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD