vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlUitgelichtAanstaande avondklok betekent nog minder perspectief voor topamateurvoetbal

Aanstaande avondklok betekent nog minder perspectief voor topamateurvoetbal

De invoering van de avondklok zorgt voor nog minder perspectief dat het seizoen nog uitgespeeld kan worden. Volgens diverse media maakt premier Mark Rutte vandaag bekend dat vanaf vrijdag het niet langer is toegestaan om tussen 20.30 uur en 4.30 uur op straat te zijn.

Dat betekent voor het topamateurvoetbal dat trainingen praktisch onmogelijk worden, met uitzondering van weekenddagen. Immers, bij topamateurclubs spelen veel voetballers die niet wonen in het dorp waar zij voetballen en zodoende na de training nog reistijd nodig hebben. Tegelijk hebben veel voetballers overdag een baan, waardoor vroeger trainen praktisch onmogelijk is.

De gereduceerde mogelijkheid om te trainen zorgt vervolgens weer voor een verdere conditionele achterstand, waardoor meer voorbereidingstijd nodig is om weer wedstrijden te kunnen spelen. Al met al verdwijnt zo de hervatting van het huidige seizoen steeds verder uit het zicht.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD