dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieZwoegend PSV pas in verlenging langs fel strijdend FC Volendam

Zwoegend PSV pas in verlenging langs fel strijdend FC Volendam

PSV wist zich donderdagavond in en tegen Volendam te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB Beker. De lijstaanvoerder van de Eredivisie wist het verschil echter pas te maken in de verlenging (0-2).

Eerste helft
Na zeventien minuten spelen was er een goede aanval van de Eindhovenaren te noteren, Lozano gaf de bal echter te scherp voor waardoor De Jong niet bij de bal kon komen en deze langs het doel van de tegenstander zeilde. In de 29ste minuut was het basisspeler Maher die Verhulst testte, de schuiver door het midden was echter geen probleem voor de sluitpost van FC Volendam. Drie minuten later leek de thuisploeg tegen de verhouding in toch op voorsprong te komen, Isimat werkte de bal bijna achter zijn eigen doelman. De Franse verdediger zag de bal echter langs de voor hem goede kant van de paal vliegen. In de 39ste minuut ontsnapte PSV weer, Doodeman kreeg een vrije kopkans, maar hij werkte de bal naast het doel. Nog voor de pauze kreeg Maher een nieuwe mogelijkheid, maar de rust werd bereikt met de stand van 0-0 op het scorebord.

Heldenrol doelman FC Volendam
In de beginfase van de tweede helft ging PSV nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. Een voorzet van Schwaab belandde op het hoofd van De Jong, maar die kopte de bal recht in de handen van Verhulst. Even later was er een knappe poging van Lozano, maar die zag zijn schot ook naast het doel verdwijnen. FC Volendam liet het er niet bij zitten en kreeg via Luis Pedro een mogelijkheid, hij schoot echter zelf recht op doelman Zoet af terwijl afspelen van de bal op een medespeler waarschijnlijk een betere optie was geweest. In de 71ste minuut leek dan toch de hatelijke nul van het scorebord te verdwijnen, maar tot teleurstelling van de fans uit Eindhoven schoot Maher de bal vanaf ongeveer elf meter naast. In de laatste tien minuten waren er nog grote kansen voor Mauro Junior, Ramselaar en De Jong, maar ze slaagden er niet in om de verlenging te voorkomen.

Van Ginkel
FC Volendam wist ook de eerste helft van de verlenging stand te houden maar daarna was het dan toch PSV dat op voorsprong wist te komen. Invaller Marco van Ginkel werd bediend door De Jong en werkte de bal op fraaie wijze in de linker kruising (0-1). Drie minuten na de openingstreffer moest de thuisploeg verder met één man minder, Mertens kreeg rood nadat hij op de kuit van Van Ginkel was gaan staan. Lozano bepaalde de eindstand in de 119e minuut op 0-2.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD