donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieZwaarbevochten zege De Graafschap, NEC wint weer niet

Zwaarbevochten zege De Graafschap, NEC wint weer niet

Jong Ajax heeft haar koppositie in de Jupiler League verstevigd. MVV is de nieuwe runner-up. al kwam de ploeg uit Maastricht niet verder dan een 0-0 tegen Jong PSV.

Jong Ajax na rust langs Helmond Sport
Jong Ajax behield de koppositie in de Jupiler League door ruim te winnen op bezoek bij Helmond Sport. Carel Eiting zorgde voor rust voor de 0-1, waarna Zeldenrust uit een strafschop gelijk maakte. Na de pauze namen de Amsterdamse beloften afstand via tweemaal Cassiera en een fraaie treffer Dennis Johnsen.

De Graafschap verslaat Jong FC Utrecht
Ook de beloften van AZ wonnen en zetten FC Oss met beide benen terug op aarde. Vlak na rust maakte Ricardo van Rhijn de 0-1, Ferdi Druijf besliste de wedstrijd. De beloften van Jong FC Utrecht gingen in Spakenburg met 1-2 onderuit tegen De Graafschap. Nick Venema zorgde er nog wel voor dat de thuisploeg met een voorsprong kon rusten, maar in de tweede helft stelde De Graafschap via Daryl van Mieghem en Sjoerd Ars orde op zaken. In blessuretijd bepaalden Mark Diemers en Anthony van den Hurk bovendien de eindstand op 1-4 Het duel tussen MVV en Jong PSV eindigde zoals het begon: 0-0.

Telstar wint doelpuntrijk duel
Fortuna Sittard versloeg FC Volendam dankzij een treffer van Marco Ospitalieri: 1-0. Telstar was in een boeiend duel te sterk voor FC Den Bosch. Rodrigues opende al vroeg de score, waarna Sven Blummel gelijk maakte. Melvin Platje bracht de formatie van coach Mike Snoei halverwege de eerste helft weer aan de leiding. Dennis Kaars tekende na rust voor zijn tweede treffer in de Jupiler League. Het slotakkoord was echter voor Telstar, dat via Andrija Novakovich het duel besliste: 3-2.

NEC geeft zege uit handen
NEC had lange tijd zicht op een kleine overwinning. Via Jari Schuurman kwamen de Nijmegenaren voor de pauze al aan de leiding, maar Nick Bakker bracht FC Emmen in blessuretijd van de tweede helft langszij. FC Eindhoven kreeg eindelijk de punten waar het zo naar zocht. Alessio Carlone maakte de enige treffer tegen RKC Waalwijk. FC Dordrecht en Almere City FC deelden de punten. Andreas Calcan zette Dordt al vroeg aan de leiding, maar City koesterde opnieuw Arsenio Valpoort die gelijkmaakte: 1-1.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD