zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagZoutman tevreden: "Quick Boys in breedte sterker geworden"

Zoutman tevreden: “Quick Boys in breedte sterker geworden”

Quick Boys heeft de promotie vanuit de Hoofdklasse eindelijk weten te maken, maar de Katwijkse club wil nu nog graag de volgende stap zetten naar de Tweede Divisie. De verwachtingen zijn dan ook zoals altijd bij Quick Boys gelijk hoog gespannen. Maar kan de club in de Derde Divisie Zaterdag gelijk meedoen om de prijzen? Trainer Jan Zoutman kijkt in ieder geval tevreden terug op de voorbereiding.

Werken aan teamcommunicatie

Deze wordt zaterdagmiddag afgesloten met een stevige test bij Kozakken Boys. Zoutman gaat op de clubsite uitgebreid in op de afgelopen periode en de gewezen trainer van onder meer Argon en IJsselmeervogels is tevreden dat de selectie op Max van Steen na fit is. “Het belangrijkste in de voorbereiding voor mij is dat de teamcommunicatie beter wordt. Ook daar zie ik absoluut progressie in. Hoewel iedereen zich richt op de eerste competitiewedstrijd, zal dat echt nog niet zaligmakend zijn. Het is een proces waar we mee bezig zijn, waarbij je zoekt naar de goede balans in het team. Daarnaast is het natuurlijk nog aftasten hoe de nieuwe spelers zich verhouden. Op dit moment heb ik wel het idee dat er meer concurrentie is, zeker op een aantal posities. Ook denk ik dat we in de breedte wat sterker zijn geworden, dus ik denk dat we er in deze fase goed voorstaan.”

Wedstrijdritme opdoen

Met name de breedte van de selectie zal belangrijk zijn. In vergelijking met de afgelopen jaren in de Hoofdklasse moet Quick Boys namelijk acht wedstrijden meer spelen, namelijk 34 in plaats 26. De selectie is breder geworden door onder meer de komst van Jason Oost en Mohamad Mahmoed. Ze zijn allebei nog niet volledig fit. “Aan de andere kant ben ik ervan overtuigd dat we dit seizoen van beiden nog veel plezier gaan hebben. Van beiden zie je dat het geschoolde voetballers zijn, met een goede opleiding. Als het gaat om de speelwijze en teamcommunicatie, dan pikken ze dit snel op. Ik ben ervan overtuigd dat ze beiden het niveau hebben wat Quick Boys 1 van hen vraagt.” Oost speelt vanmiddag wel tegen Kozakken Boys. “Dat is een mooie test. Technisch en tactisch hoeven we Jason niet zoveel meer uit te leggen. Het is puur een kwestie van wedstrijdritme opdoen. We zullen morgen kijken hoelang ‘ie het vol houdt. Hij is zeker serieus in beeld om tegen FC Lisse te gaan spelen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD