vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagZoutman: "Oost minder een eindstation"

Zoutman: “Oost minder een eindstation”

Jason Oost was dinsdagavond de grote afwezige op sportpark Nieuw Zuid. De veelbesproken aanvaller was ziek, vertelde trainer Jan Zoutman na afloop van de 0-2-nederlaag tegen IJsselmeervogels. “Maandag heeft hij nog getraind, maar in de daaropvolgende nacht heeft hij griep gekregen”, vertelde Zoutman aan TweedeDivisie.org

Minder een eindstation

Gevraagd naar de discussie over de spits, die de ondankbare taak heeft om Yordi Teijsse te doen vergeten, zegt Zoutman: “Jason is inderdaad minder een eindstation dan Teijsse was, maar hij kan ook vanaf de linkerkant spelen. Sterker nog: als hij niet ziek was geweest, had hij tegen IJsselmeervogels vanaf links gespeeld. Of hij ook een optie als nummer tien of schaduwspits is? Bij Almere City heeft hij zowel als spits als erachter gespeeld, maar feit is dat hij verdedigend iets minder is. En als spits is dat minder een probleem dan als nummer 10.”

Kabasele als extra kracht

Zoutman hoopt zijn selectie nog te versterken met Hermann Kabasele, een grote fysiek sterke spits die in het verleden in het tweede elftal van Paris Saint Germain speelde: “Maar daar zitten ‘logistiek’ nog wel wat haken en ogen aan. Alle partijen kunnen wel de intentie hebben om tot een samenwerking te komen, maar we zoeken eerst uit of zijn komst mogelijk en haalbaar is. Ik hang in ieder geval de slingers nog niet op..”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD