maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagZoutman kritisch op spits: "Ik vond hem niet heel best spelen"

Zoutman kritisch op spits: “Ik vond hem niet heel best spelen”

Jan Zoutman zag Quick Boys op zaterdag met 2-3 verliezen van Jong FC Volendam. De ploeg kon in de thuiswedstrijd geen vuist maken. Om verandering in het elftal te brengen haalde de oefenmeester Hermann Kabasele naar de kant. Over de spits was de trainer in gesprek met Omroep West niet tevreden.

Kabasele niet heel best

Zoutman was niet te spreken over wat Kabasele had laten zien tegen Jong FC Volendam. “Ik vond hem vandaag niet heel best spelen. Ik moet zeggen, die twee centrale verdedigers waren sterk. Herman moet het toch een beetje van zijn fysieke kracht hebben. Vorige week tegen Rijnvogels bijvoorbeeld en ook in sommige wedstrijden daarvoor, was hij sterker dan zijn tegenstander. Kon hij de bal bij zich houden, kon hij de ploeg aan laten sluiten”, vertelde Zoutman.

“Vandaag lukte dat niet, met name in die duels met die rechter centrale verdediger, die nummer drie. Werd hij afgetroefd. Dan moet je op een net iets andere manier gaan voetballen en dat heeft hij niet gedaan, vandaar dat we hem vervangen hebben”, aldus Zoutman, die wel tevreden was over wat Jason Oost had laten zien.

Bekijk het complete interview met Jan Zoutman

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD