Volg ons

Tweede Divisie

Zoutman debuteert met zege op GVVV, Scheveningen en HFC in evenwicht

Zoutman debuteert met zege op GVVV, Scheveningen en HFC in evenwicht

Jan Zoutman heeft op Panhuis gedaan wat zijn voorganger Jack van den Berg niet lukte: debuteren met een zege op GVVV. Met de 0-1 eindstand kreeg Katwijk wel wat veel van het goede. Scheveningen wist niet te profiteren van het vermoeide Koninklijke HFC: 2-2.

Het was een bijzondere statistiek: zowel Van den Berg als Zoutman debuteerden hun Katwijk-dienstverband met een uitwedstrijd bij GVVV. Voor Zoutman bovendien een treffen met zijn gewaardeerde voetbalvriend Niek Oosterlee. De toeschouwers in Veenendaal zagen een aantrekkelijke eerste helft, waarin beide amateurvoetbalbolwerken veelvuldig de aanval zochten. Aan Katwijk-zijde kreeg Jan Willem Tesselaar een grote kans, aan de andere kant was Sherwin Grot kansrijk. Datzelfde gold voor een tweeledige poging van Damiano Schet en Bart Hulsbos.

Vlak na de pauze sloeg Katwijk toe. Wederom toonde Joey Jongman zijn waarde: hij liet doelman Johan Jansen kansloos. Wat volgde was een stormloop op het doel van Ricardo Kieboom. De Veenendaalers waren meerdere malen dichtbij de gelijkmaker, al had Kilian Berkhout tevens de gelegenheid om vlak voor tijd het duel definitief te beslissen. Het bleef echter bij 0-1.

Scheveningen – Koninklijke HFC
Ondanks de midweekse bekerinspanning mocht HFC lang uitzien naar een zege op Houtrust. Wessel Boer scoorde al vroeg de 0-1 voor HFC, waar het spitsenduo Floris van der Linden – Khalid Tadmine niet startte. Na de 0-1 verslapten de Haarlemmers wat, waardoor Scheveningen gevaarlijk werd. Na twee waarschuwingen was de derde kans raak: Barry Rog zorgde voor 1-1. Na een half uur pakte HFC alsnog een voorsprong, ditmaal via Vincent Volkert. Scheveningen schreeuwde vlak voor rust om een strafschop na een overtreding van doelman Tom Boks, maar de scheidsrechter wilde er niet aan. Na rust zocht Scheveningen naar de gelijkmaker. Vlak voor tijd vond het die na een schitterende vrije trap van Jari de Jong. Zodoende eindigde het duel in 2-2.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie